Haber
2015-10-06 07:57:48
Birlikte hareket ederek kazanmaya devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Habibe Öçal, “Örgütleneceğiz, birlikte hareket edeceğiz, onlarca kazanımımızı, yenilerini ekleyerek taçlandıracağız” dedi.

 

Öçal, Kadınlar Komisyonu Başkan Vekili Fatma Maraş ile birlikte, teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Adana, Mersin ve Karaman’da Şube Kadın komisyonları ve üyelerle bir araya gelerek, istişarelerde bulundu.



 

Mücadelemizin karşılığını aldık

 

Kadın örgütlenmesi, sivilleşme ve normalleşme konularının ele alındığı toplantılarda konuşan Habibe Öçal, kadınların haklarını almalarının, karşılaştıkları sorunları çözmelerinin ancak örgütlenmeleriyle, mücadele etmeleriyle mümkün olduğunu söyledi.

 

3. Dönem Toplu Sözleşme’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öçal, “Herkes Memur-Sen’in elde ettiği kazanımları konuşuyor. Türkiye’de, toplumsal uzlaşmaya katkı sunacak,  bütün toplum kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir süreci geride bıraktık. Bu toplu sözleşmede verdiğimiz mücadelenin, emeklerimizin karşılığını aldık, kamu görevlilerini mutlu ettik” şeklinde konuştu.
 


 

Kadınların örgütlenmesinin önemine değinen Öçal, 28 Şubat sürecinde kadının yok sayılarak her alanda engellendiğini, darbe süreçlerinde kadınların en temel haklarına müdahale edildiğini vurgulayarak, genel yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in verdiği mücadele sonucunda kadınların ve kamu görevlilerinin birçok alanda yeni haklara kavuştuğunu kaydetti. Öçal, şöyle konuştu:

 

“Kazanımlarımızı, hak ve özgürlük mücadelemizi itibarsızlaştırmaya yönelik çabalara fırsat vermeden, doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Örgütleneceğiz, birlikte hareket edeceğiz ve kazanımlarımızı yenileriyle taçlandıracağız.”
 


 

Hak, adalet ve özgürlük için çalışmayı sürdüreceğiz

 

“Örgütlü olmak özgürlük, hak, adalet mücadelesi vermek demektir” diyen Öçal, “Örgütlü gücümüzün sayesinde elde ettiğimiz kazanımlarımız bugün sadece bizim değil, gelecek nesillerin de kazanımları olacaktır. Biz çalışan kadınlar, bugünü düşünen örgütlü yapı elemanları değiliz. Henüz doğmamış insanların da hak, adalet, özgürlük ortamına doğmaları için zemin hazırlamaya, var olan zemini hep beraber güçlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.



 

İslam coğrafyasında ve ülkemizde yaşanan hadiselere ilişkin ise Öçal, “Anneler ağlıyor, kadınlar dul kalıyor, çocuklar yetim ve öksüz kalıyor. Küresel emperyalizm bölgemizde terör estiriyor. Taşeron örgütler de ülkemizde tetikçilik yapıyor. Biz kadınlar yüreklerimizi birleştirerek her türlü işgalin, terörün ve şiddetin karşısında durup, kardeşliğimize sahip çıkarak mücadele etmeliyiz” diye konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen