Haber
2015-11-16 06:58:52
Birlikte mücadele verdik, kazandık

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, tarihi kazanımları, birlikte mücadele ederek elde ettiklerini söyledi.

Çakırcı, Bursa 1 No’lu ve Yalova Şube il divan toplantılarında yaptığı konuşmada, Eğitim-Bir-Sen olarak birçok kazanıma imza attıklarını ifade ederek, “Elde ettiğimiz kazanımlar, kamu görevlileri tarafından takdirle karşılanmıştır. Elde edilenler, hedeflediklerimizden sadece bir kısmıdır. Kazanımlarımız, önümüzdeki süreçte artarak devam edecektir. Mücadele ederek kazandıklarımızı hayal bile edemeyenlerin, kazanımlarımızı itibarsızlaştırmaya çalıştıklarının farkındayız. Kazanımlarımızı alanda en iyi şekilde anlatmak bizim görevimiz. Toplu sözleşme masasında, Kamu İşveren Heyeti’nin tekliflerimizi karşılamaktan uzak önerilerle gelmesi karşısında tepkimizi ortaya koyarak ayağa kalktığımızda masada çakılı kalanlar bugün hesap sorma hakkına sahip olamazlar” dedi.

Türkiye’nin demokratikleşmesi adına önemli kazanımlar elde ettik

Eğitim-Bir-Sen’in mücadelesi sonucunda Türkiye’nin demokratikleşmesi adına önemli kazanımlar elde edildiğini kaydeden Çakırcı, “Başörtüsü yasağının kaldırılması, katsayı adaletsizliğinin giderilmesi, andımız uygulamasına son verilmesi, fişleme aracına dönüştürülen Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması gibi ülkemizin pek çok temel sorununu birlikte çözdük. Yine birlikte verdiğimiz mücadeleyle sekiz yıllık kesintisiz eğitimin yerine 4+4+4 sistemine geçilmesini sağladık. Okullarda seçmeli Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerinin konulması, birlikte verdiğimiz mücadelelerin sonucunda oldu” şeklinde konuştu.

Gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır

Gençlere yapılan yatırımların geleceğe yatırım olduğunun altını çizen Çakırcı,  şöyle devam etti: “Geleceğin yöneticileri olan gençliğe sahip çıkmak vazifemiz. Bu bağlamda, değerlerimiz ışığında gençlere yönelik faaliyetlerimizi devam ettirmeliyiz. Yönetilen değil, yöneten, yönetime talip olan idealist gençlik yetiştirmeliyiz. Bununla birlikte, kadın komisyonlarımızın çalışmalarına da katkıda bulunmalıyız. Kadınların yaptığı ve yapacağı çalışmalar sendikamıza katma değer katacaktır.”

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, il divan toplantılarında hedeflerini belirlediklerini dile getirerek, “Şube olarak hedeflerimize ulaşmak için ilçe ve işyeri temsilcilerimizle yoğun bir şekilde çalışacağız” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Uğur Hakan Tan ise, “Üyemizin, kamu görevlilerinin, milletimizin, mazlumların ve insanlığın hukukunu korumaya, bu yolda alın teri akıtmaya, hak, adalet, emek ve özgürlük mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen