Haber
2015-10-22 07:58:14
Biz kazanımların adresiyiz, onlar kaybedenler kulübü

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Memur-Sen’in kazanımlarını itibarsızlaştırmak isteyenlere, “Biz kazanımların adresiyiz, onlar kaybedenler kulübü. Biz vaat değil, icraat sendikacılığı yaparken, onlar sadece fitne üretiyor” dedi.

Ali Yalçın, Memur-Sen Adıyaman İl Temsilciliği’nin düzenlediği “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” programında teşkilat ve üyelerle bir araya gelerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vaat değil, icraat sendikacılığı yapıyoruz

Memur-Sen’in kazanımlarını her fırsatta hedef alanlara tepki gösteren Yalçın, “Toplu sözleşmede masaya çakılı kalanlara rağmen 213 kazanım elde ettik. Basına verdiği fotoğrafla perişan olanlar şimdi fitne üretme peşinde. Biz emeğin ve ekmeğin, onlar kaos ve karmaşanın peşinde. Biz kazanımların adresiyiz, onlar kaybedenler kulübü. Biz vaat değil, icraat sendikacılığı yapıyoruz. 9 yıl masaya oturdular ama ilaç niyetine bir tane kazanım elde edemediler. Bunun hırsı olacak ki, dün masadan eli boş dönenlerin 213 kazanımı duyunca dili çok dönmeye başladı. Memur-Sen varsa özgürlük, kazanım, cesaret var demektir. Memur-Sen varsa bu ülke korku tünelinden çıkar, Türkiye’ye kurulan bütün tuzaklar tarihin çöp sepetine gider” şeklinde konuştu.

Toplu sözleşmede elde ettikleri mali ve sosyal haklar da dahil olmak üzere, 13 yıldır yapılan sosyal ve sessiz devrimlerin sırrının istikrarda olduğunu kaydeden Yalçın, “Bu kazanımlardan geri dönülmemesi ve yeni kazanımların temini için siyasal ve ekonomik istikrarın devam etmesi ve toplumsal barışın sürmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Teröre ve vesayete asla geçit vermeyiz

Her platformda terörün karşısında olduklarını dile getirdiklerinin altını çizen Yalçın, Milli İrade Platformu olarak İstanbul’da, Memur-Sen öncülüğünde Diyarbakır’da 600 sivil toplum kuruluşu ile bir araya gelerek açıklama yaptıklarını, Ankara’da “Teröre hayır, kardeşliğe evet” yürüyüşünde tüm toplumsal kesimleri bir araya getirdiklerini hatırlattı.

“Biz sorumluluk alıyoruz, almaya da devam edeceğiz” diyen Ali Yalçın, şunları söyledi: “Ebedi kardeşliğimiz için elimizden geleni yapacağız. Vesayet ve terörün tek amacı ülkeye zarar vermek, ekonomiyi yerle bir etmektir. Onun için dik duracağız, kardeşliğimize sahip çıkacağız, irademizi hedef alanlara hep birlikte ‘biz dize gelmeyeceğiz’ diyeceğiz.  Milletin egemenliğini çalmak isteyen küresel aktörlerin oyunlarını bozup, vesayet iklimini tekrar hâkim kılma çabalarına müsaade etmeyeceğiz.”

Deniz: Tüm gücümüzle çalışıyoruz

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Deniz ise, sendikacılığın başkenti olduklarını belirterek, “Şimdiye kadar yaptığımız hizmetlerin üzerine yenilerini ekliyoruz. Şimdi bu bayrağı daha ileriye taşıma hedefindeyiz. 1 milyon üye hedefi için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu’nun da bir konuşma yaptığı programa Adıyaman milletvekilleri ve milletvekili adayları Adanan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetimleri, ilçe temsilcileri ve üyeler katıldı.

Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın, Adıyaman İl yönetimiyle birlikte, Vali Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü’yü ziyaret etti. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen