Haber
2015-11-17 06:58:57
Bizi amacımıza taşıyacak hedeflerimiz olmalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Yenilikler ideallerimize uygun hedefler için bir basamak, bir açılım ve gelişimin habercisi olmalıdır” dedi.

Konya 2 No’lu Şube 1. Olağan Genel Kurulu Mevlana Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Genel kurulda konuşan Latif Selvi, kongrelerin bir hız olduğunu, demokratik teamüllerin içselleştirilmesinde, aidiyetlerin pekişmesinde çok büyük bir rol oynadığını ifade ederek, “Yeni bir süreci başlatmak istiyorsak, önümüze yeni bir hedef koymak durumundayız. Ve o hedef bizi amacımıza taşımış olacak inşallah” şeklinde konuştu.

Gayretli insanların şekillendirdiği bir organizasyonuz

Dünyanın her tarafında sendikal faaliyetlerin ve üretimin olduğunu kaydeden Selvi, şunları söyledi:

“Dünyanın her yerinde çalışan insanlara yetecek kadar nimet var ama bu nimetler nedense belli tekellerin elinde devridaim ediyor. Onlar emeği sömürerek sefahat içinde hayatlarını sürdürürken, dünyanın başka yerlerinde açlıkla boğuşan çocuklarına bir rızık götürebilmek için çırpınan insanlar var. Hani hepimiz insanlık ailesinin temsilcileri değil miydik? Hani sendikacılık adına konuşanlar, ‘Biz evrensel insan duygusuyla hareket ediyoruz’ demiyorlar mıydı? İnsani olan şeyden söz etmiyorlar mıydı? Her biri uluslararası emperyalizmin parçaları olmuşlar. Peki, insanlık adına yeni bir söz söyleyecek birileri çıkmayacak mı? Kim bir şey söyleyecek? Dönüp arkasına bakarak bizim acımızı birisi dile getirmeyecek mi? Kim bize sahip çıkacak diye düşünen insanların feryadına, evet o aradığın adam benim, o aradığın kurum bizim kurumumuz, biziz diyebilmeliyiz. Kurulan her şubemiz, bu sesin çoğalmış bir icracısı olmalıdır. Şubelerimizi bunun için kurmalıyız. İşte biz bu hissiyatla, bu kaygıyla yola çıkan gayretli insanların omuzlarında birlerle başlayıp yüz binlere ulaşan Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelen, şube şube büyüyen bir organizasyonuz. Bir misyonumuz, bir dava yükümüz var, bir şuurumuz, bir gayretimiz ve azmimiz var. Bunu asla kaybetmeden yeni hedeflere koşacağız.”

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No’lu Şube Başkan Adayı Şenol Metin ise, 6 aylık teşkilat çalışmaları hakkında bilgi vererek, yeni dönemde komisyonlar halinde esnek bir yönetim modelini hayata geçirmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Şenol Metin (Şube Başkanı), Prof. Dr. Emrullah Eken (Başkan Vekili), Doç. Dr. Şakir Taşdemir (Başkan Yardımcısı), Mustafa Salih Kaymaz (Başkan Yardımcısı), Prof. Dr. Güngör Karauğuz (Başkan Yardımcısı), Murat Şahin (Başkan Yardımcısı), Durmuş Ali Atalay (Başkan Yardımcısı).  

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen