Haber
2013-05-23 07:39:38
Bizim İşimiz Kötülüğe Giden Yolu Kapatmaktır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Üyesi Ahmet Gündoğdu, “Bizim işimiz teröristle mücadele değil, kötülüğe giden yolu kapatmaktır” dedi.

Memur-Sen Ardahan İl Temsilciliği’nin öğretmenevinde düzenlediği istişare toplantısında konuşan Ahmet Gündoğdu, millet iradesinin akil insanlar heyetinin yanında olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bizim işimiz teröristle mücadele değil, kötülüğe giden yolu kapatmaktır. Türkiye’de bir ötekilik sorunu yaşanmıştır. Kimler? Aleviler, muhafazakârlar, başörtülüler, Kürtler öteki muamelesi görmüş; dindar Kürtler iki kere öteki ilan edilmiştir. Bu bütün ötekilerin tamamının eksikliği de; bir kesimi dayak yerken, diğer kesimi seyirci kalmıştır ve darbecilerin işini kolaylaştırmıştır. Onun için yeni anayasayı elbette bu süreçte güçlü bir şekilde konuşmamız lazım.”

İnsan onurunu esas alan, gözlerinin rengine değil, gözyaşının ortaklığına bakan, insan onurunda birleşen anayasaya çok güçlü bir şekilde bakılması gerektiğini kaydeden Gündoğdu, artık çözüm sürecinin konuşulduğunu dile getirdi.

Şiddete dönüşmeyen her düşüncenin serbest olmasını istediklerini vurgulayan Gündoğdu, “Yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede başörtülü seçilen Merve Kavakçı, bu ülkenin başbakanları eliyle haddi bildirilerek, Meclis’ten kovulmuştur. Bugün Belçika’da, yüzde 99’u Hıristiyan olan ülkede bizim başörtülü kızımız ayakta alkışlanıyor. İşte eşit yurttaşlığa geçişten tam da kastım budur” şeklinde konuştu.

İç Dinamikler Bir Süreçte İlk Kez Çözümü Konuşuyor

İlk kez siyasetin ve sivillerin büyük çoğunluğunun sorunun çözümünden yana olduğuna dikkati çeken Gündoğdu, şöyle devam etti:

“İç dinamikler bir süreçte ilk kez çözümü konuşuyor. Biz bugün Türkiye’yi karış karış dolaşıyoruz. Vatandaşlar artık bu sorunun çözümünü istiyor. Her şeye karşı olanlar var. Bunları anlamak mümkün değil. ‘Maaş alıyorlar’ deniliyor. Bu kadar sığ bakabilen insanların çözüme destek anlamında bir faydası olmaz. Bu, parayla yapılacak bir iş değil; bu, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazarken söylediği sözün bugünkü versiyonudur. Ama eğer para aldığımızı ispat eden olursa, tamamını onlara bağışlayalım.”

Geçmişte, sendika olarak kendilerinin de hükümetle, başbakanla kavga ettiklerini belirten Ahmet Gündoğdu, “Buna benzer terör sorunlarının yaşandığı çağdaş ülkelere baktığımızda, muhalefet partileri ve sendikalar, ülkeyi yönetenleri sıkıştırıyor, ‘Bu akan kanı durdur ey başbakan’ diye. Bugün ülkemizde başbakan akan kanı durdurmaya çıkmış, karşısında olanlar var. Bir dönem terör sancak açmaya çabalarken Güneydoğu’da, bugün kaçacak yer arar hale gelmişse; dün terörü çikolatayla besleyen birçok Avrupa ülkesi bugün ayakta duramaz hale gelmişse ve Türkiye’nin krizi iyi yönettiği gerçeği ortadaysa bunun kıymetini iyi bilmek lazım” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin başbakana bu dönemde tam destek vermesi gerektiğini söyleyen Gündoğdu, “Bu ülkenin bölünmesine yönelik bir kaygı varsa, altını çizerek söylüyorum, muhalefetin, diğer sendikaların destek veriyor olması lazım. Çünkü bunu yapan iktidar intihar ediyor demektir. Yüzde 50 oydan vazgeçiyor, yüzde 1’e inmeye razıysa, muhalefetin buna çok güçlü destek vermesi lazım” diye konuştu.

 Ardahanlı Çobandan Gündoğdu’ya: Çözüm Sürecini Destekliyoruz

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, çözüm süreci çalışmaları kapsamında gittiği Ardahan’da bir çobanla sohbet etti.Bir yaylada sürüsünü otlatan Ersin Hamitoğlu ile bir süre sohbet eden Gündoğdu, terörün bitirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında düşüncelerini sordu. Çoban Ersin Hamitoğlu, “Terörün bitmesini istiyoruz. Bu süreci de destekliyoruz. Yeter ki bu ülkede herkes kardeşçe yaşasın. Artık hayvanlarımızı daha rahat otlatabiliyoruz. Terör, kan dökmekten başka bir şey değil. Bu iş çözülürse, artık bizim hayvanlarımız da daha çok para edecek” dedi.

Ahmet Gündoğdu ise, 30 yıldır yaşanan terörün ülkenin canını yaktığını kaydederek, ilk kez çözüme yönelik bu kadar ciddi adımların atıldığının altını çizdi. Gündoğdu, “Hepimizin ortak isteği, akan kanın durmasıdır. Ülkemizin teröre harcadığı para çiftçiye, işçiye, emekliye ve memura aktarılacak, yatırım olarak dönecek. Bu kapsamda hepimiz sürece destek veriyoruz. Sizlerden de destek istiyoruz” şeklinde konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen