Haber
2015-10-23 07:58:18
Bizim sendikacılığımızda vandalizmin yeri yoktur

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Esnafın camı, kaldırımın taşı, milletin arabasıyla sorunu olan vandalizmin bizim kitabımızda yeri olmadı, olamaz. Sendikacılığı, köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak görenlere inat, insan onurunu merkeze alarak, kavga zemininden çıkardık ve hizmet zeminine taşıdık” dedi.

Ali Yalçın, Memur-Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği’nin Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye” programına katılarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Gözümüzü açık tutmalıyız

Bütün terör örgütlerinin ve vesayet organlarının, ülke dize getirilinceye kadar nöbetleşe kullanılmaya devam edileceğine dikkat çeken Yalçın, “Türkiye etrafına bakmasın, mazlumlara el uzatmasın amacındalar. Türkiye, dinine, rengine, ırkına bakmaksızın mazlumların, masumların, mağdurların yanında olmaya, zalimlerin karşında durmaya devam etmelidir. Bizler ise gözümüzü açık tutmalıyız. Çünkü biz Memur-Sen olarak, oyunları bozan, yeri geldiğinde milli iradeden aldığımız güçle oyun kuran teşkilatız. Türkiye’de düne ait ne kadar tortu varsa, temel hak ve özgürlükler anlamında ne kadar engel varsa tamamını ortadan kaldıran, bütün kazanımların altında yeri, teri ve imzası olan teşkilatız” şeklinde konuştu.

Kol kola girerek gücümüze güç katma vakti

“Sendikacılığı Memur-Sen’e yakıştıramayanların amaçlarını şimdi çok iyi anlıyoruz” diyen Yalçın, şunları söyledi:

“Esnafın camı, kaldırımın taşı, milletin arabasıyla sorunu olan vandalizmin bizim kitabımızda yeri olmadı, olamaz. Sendikacılığı, köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak görenlere inat, insan onurunu merkeze alarak sendikacılığa yeni bir soluk kazandırdık. Sendikacılığı kavga zemininden çıkarıp, hizmet zeminine taşıdık. Bu ülkede kavga zemininde rekabet vardı, bizim gayretimiz ise rekabet zemininde akademik hizmet sendikacılığı vardır. Bizim sendikacılığımız, sağımızdaki ve solumuzdakilerle kıyaslanmasın. O gün bize bir gün ömür biçenlere inat, birlerle başlayan yolculuğumuz bugün 850 bine ulaşmıştır. Yeni hedefimiz 1 milyon üyeye ulaşmaktır. Şimdi kol kola girme, gücümüze güç katma vaktidir.”

Aydın: 1 milyon üye hedefine ulaşmak için daha çok çalışacağız

Memur-Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Abdülaziz Aydın ise, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının toprağa attığı tohumun bugün bir fidana dönüştüğünü ifade ederek, “Bir kaç kişiyle başlayan erdemliler hareketi bugün 850 bin üyeye ulaştı. 1 milyon üye hedefimize en yakın zamanda ulaşmak için çalışacağız” diye konuştu.

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Celalettin Güvenç’in de birer konuşma yaptıkları programa, Kahramanmaraş milletvekilleri Uğur Dilipak ve İlker Çitil, AK Parti MKYK Üyesi Metin Doğan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeler katıldı.

Programın sonunda, Abdülaziz Aydın, Ali Yalçın’a plaket verirken, Kahramanmaraş’ta eğitim gören Afganistanlı öğrenciler ise ülkelerinin yöresel kıyafetini hediye etti.

Vali ve belediye başkanına ziyaret

Genel Başkan Ali Yalçın, Kahramanmaraş İl yönetimiyle birlikte Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen