Haber
2011-07-02 07:23:55
Bogazda Süpriz Karsilasma

Saraybosna Üniversitesinin davetlisi olarak Bosna Hersek'e hareket etmek üzere Istanbul'da toplanan Sube Baskanlarimiz bogaz turu yapti.

29 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasinda Bosna Hersek'te çesitli etkinlikler ve 19.Baskanlar Kurulu Toplantisi için yola çikan Egitim-Bir-Sen Sube Baskanlari Istanbul'da bulustu. Saraybosna'ya hareketinden önce Bogaz Turu yaparken, Sultanbeyli Temsilciligimizin Geleneksel Yil Sonu Etkinlikleri çerçevesinde düzenledigi "Bogazda Yat Gezisi" ile karsilasilmasi süpriz oldu.

Sultanbeyli'de görev yapan üyelerimizin farkina varip Baskanlar Kurulu üyelerini alkislari ile selamlamalari üzerine Sultanbeyli Temsilcimiz Süreyya Aydin, Istanbul 4 No'lu Sube Baskanimiz Talat Yavuz ile telefon baglantisi kurarak  Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu'dan bir selamlama konusmasi yapmasi talebinde bulundu.

Gündogdu, "Istanbul'da sendikamizin yetkili oldugu ilk ilçelerden biri olan Sultanbeyli Temsilciligimizle birlikte bütün ilçe temsilciliklerimizin ve subelerimizin ortak sinerjisi önceki yil Istanbul'da yetkili sendika olmamizi saglamisti. Bu yil çalisma temposunun zirve yapmasi sonucu Türkiye genelinde 15 Mayis 2011 itibariyle 195.670 üye ile Genel Yetkili sendika olmakla kalmayip ayni zamanda Türkiye'de kamu çalisanlarini temsil eden sendikalar arasinda en büyük sendika olduk. Emeklerinizden ve adanmisliginizdan dolayi hepinize tesekkür ediyorum"dedi.

Türkiye'nin demokratiklesmesi yönünde atilan adimlardan biri olan, Anayasa'da degisiklik içeren 12 Eylül 2010 Anayasa referandumunda yüzde 58 ile evet çikmasinda Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in inkar edilemeyecek derecede katkisi oldugunu belirten Ahmet Gündogdu, " sizler evet için ter akitirken digerleri ise hayir için ellerinden geleni yaptilar" seklinde konustu. Gündogdu , sunlari kaydetti:  "Antidemokratik gelismelerin karsisinda omurgali durusunuzla takdiri hak ediyorsunuz. 515 bin Memur Sen üyesiyle birlikte emegin ve ekmegin saygin olmasi için mücadele etmenin yaninda özgürlüklerin genislemesi ve kalici olmasi için gayret gösteriyoruz. Alinan mesafe kümsenmemelidir. Daha iyisi için mücadeleye devam edecegiz."

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu'nun ardindan Istanbul 4 No'lu Sube Eski Baskani ve Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ve Sube Baskani Talat Yavuz'da birer selamlama konusmasi yaptilar.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen