Haber
2011-03-09 06:22:46
Brans Ögretmeni Meslek Lisesine Müdür Olabilir

Mesleki ve teknik okullara müdürlük müracaatinda “atanmak istenilen egitim kurumuna atölye, laboratuvar ya da meslek dersleri ögretmeni olanlar ”basvurabilir diye Beden Egitimi Bransinda olan üyemizin atanma talebinin reddedilmesine Antalya 3. Idare Mahkemesi yürütmeyi durdurma karari verdi. Egitim Bir Sen Hukuk Büromuzun açtigi davada çikan yürütmeyi durdurma karari uygulanmak üzere ilgili idareye gönderildi.

Antalya ili, Serik Ilçesi IMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde müdür olarak görev yaparken Antalya Ili, Muratpasa Tez-Tur Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ne kurucu müdür olarak görevlendirilen Beden Egitimi bransindaki Okul Müdürü Üyemiz Mithat SUAKAR, kurucu müdür olarak görev yaptigi okula müdür atanmak için 27.05.2010 tarihinde Mebbis modülü üzerinden basvurmak istediginde “mesleki ve teknik okul müdürlüklerine atanabilmek için atölye, laboratuvar  ya da meslek dersleri ögretmeni olmak” sartini tasimadigindan dolayi basvurusunun ret edilmesi üzerine Antalya 3, Idare Mahkemesine açtigimiz davada  mahkeme yürütmeyi durdurma karari verdi.

Antalya 3. Idare Mahkemesi 2010/649 Esas No’lu Yürütmeyi Durdurma Kararinda söyle denildi:

 “Antalya Ili, Serik Ilçesi IMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde müdür olarak görev yaparken Antalya Ili, Muratpasa Tez-Tur Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ne kurucu müdür olarak görevlendirilen ve halen bu okulda görevlendirme yoluyla müdürlük yapan davacinin,  Muratpasa Tez-Tur Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ne Müdür olarak atanma isteminin mesleki ve teknik okul müdürlüklerine atanabilmek için gerekli sarti tasimadigindan bahisle reddine iliskin Mebbis modülü üzerinden 27.05.2010 tarihinde tesis edilen islemde hukuka uyarlik bulunmamaktadir.

Açiklanan nedenlerle; hukuka aykiriligi açik olan dava konusu islemin; uygulanmasi halinde telafisi güç zararlar dogabileceginden 2577 Sayili Kanunun 27. Maddesi uyarinca teminat alinmaksizin yürütmesinin durdurulmasina, kararin tebliginden itibaren 7 gün içerisinde Antalya Bölge Idare Mahkemesine itiraz yolu açik olmak üzere oy birligi ile karar verildi” denilmistir.

 Idare Mahkemesi Karari için tiklayiniz…

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen