Haber
2011-04-15 07:23:07
BT Ögretmenlerinin Sorunlarini EGITEK Genel Müdürü Tüncel’e Ilettik

Egitim Teknolojileri Genel Müdürü (EGITEK) Mahmut Tüncel ile görüserek, Bilisim Teknolojileri (BT) ögretmenlerinin sorunlarina çözüm bulunmasini istedik.

 

Egitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, Genel Basin Yayin Sekreteri Ali Yalçin ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri Ramazan Çakirci, BT ögretmenlerinin sorunlarina çözüm üretilmesi için EGITEK Genel Müdürü Mahmut Tüncel’i ziyaret etti.

 

Ziyarette konusan Ahmet Özer, uygulamaya konulan yeni ders çizelgesiyle 2. kademede 1 saat olan BT Dersi’nin, seçmeli oldugu 4 ve 5. siniflarda tamamen kaldirilmasiyla BT ögretmenlerinin norm fazlasi duruma düstügünü ifade ederek, “Egitim ortamlarinda bilisim teknolojilerinin yeri ve önemi artarken, bu dersin önemsizlestirilmesini anlamak mümkün degildir” dedi.  

 

Okullarda ders yükünün azalmasiyla norm kadrosu düsen BT ögretmenlerinin tedirgin oldugunu kaydeden Özer, “Her okulda, ders yüküne bakilmaksizin bir norm her halükarda olmalidir” seklinde konustu.

 

Özer, Rehber ögretmenlerde oldugu gibi, çalisma saatlerinin düzenlenerek, BT ögretmenlerinin teknisyen konumundan çikarilmasi ve sözlesmeli BT ögretmenlerine de formatör hakkinin verilmesini talep etti.

 

EGITEK Genel Müdürü Mahmut Tüncel, Bilisim Teknolojileri ögretmenleri için seçmeli ders konusunda Bilgisayar Dersi seçiminin öncelenmesi için genelge hazirlamayi düsündükleri söyledi.

 

Tüncel, Talim ve Terbiye Kurulu ile biraraya geleceklerini, 4 ve 5. siniflarda Bilisim Teknolojileri Dersi’nin okutulmasini isteyeceklerini dile getirdi.

 

FATIH Projesi’nde en önemli görevin BT ögretmenlerine düsecegini belirten Tüncel, “BT ögretmenlerinin gözden çikarilmasi söz konusu degildir. Taleplerin ve sorunun farkindayiz. Özel bir genelge ile dersin seçimine öncelikli verilmesini saglayacagiz. Onun için ugrasiyoruz. Zorunlu dersler arasina alinmasi kanaatini biz de tasiyoruz. Talim ve Terbiye Kurulu ile bu konuyu müzakere edecegiz” diye konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen