Haber
2013-10-21 07:43:32
Bu Bayramda da Dünya Mazlumlarını Unutmadık

Memur-Sen, bu Kurban Bayramı’nda da hem yurt içinde hem de yurt dışında yardım kampanyalarıyla ihtiyaç sahiplerini unutmadı. Kurban Bayramı’nda, Türkiye’nin değişik yerlerine yardım götüren Memur-Sen, başta Arakan, Bangladeş ve Kazakistan olmak üzere dünyanın dört bir yanında yürüttüğü yardım ve kurban bağış kampanyalarıyla da kıtalar arası kardeşlik köprüleri inşa etmeye devam ediyor.

Türk halkı bu Kurban Bayramında da hem yurt içinde hem yurt dışında yardım seferberliği başlattı. Dünyanın dört bir yanına dağılan yardım severler, ihtiyaç sahiplerinin imdadına koştu. Türkiye’nin en önemli ve güçlü sivil toplum kuruluşlarından olan Memur-Sen, bu yıl da hem Türkiye’de hem de dünyanın değişik bölgelerinde yaptığı kurban organizasyonlarıyla insanlığın kardeşliği için önemli bir projeye daha imza attı. Memur-Sen, Bangledeş ile Arakan’a 200, Kazakistan’a  300 kurban götürerek sevgi, barış ve kardeşlik köprüleri kurmaya devam ediyor.

Memur-Sen tarafından Kazakistan’a gönderilen 300 kurbanın kesim ve dağıtımına Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir –Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve Eğitim-Bir–Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, Bangledeş’deki kurban kesim ve dağıtımına ise Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan katıldı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir –Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, bayramın sevgi, kaynaşma, paylaşma ve kardeşlik günleri olduğunu söyledi. Memur-Sen’in her yıl dünyanın değişik yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine kurban yardımında bulunduğunu hatırlatan Tonbul, “Bu Kurban Bayramı’nda da Memur-Sen olarak dünyanın değişik yerlerindeki Müslüman kardeşlerimize kurban yardımında bulunmaya çalıştık. Arakan’da zulme uğrayan kardeşlerimize 200, Kazakistan Çimkent’teki ihtiyaç sahipleri için de 300 kurban bağışladık. Bayram namazımızı Ata yurdu’nda kıldık. Ardından soydaşlarımızla kurbanlarımızı kestik. Paylaşmanın ve kardeşliğin hazzını yaşadık.”dedi.

Memur-Sen’in Bangledeş’deki kurban kesim ve dağıtımına katılan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan ise gerek Arakanlı ve Bangledeşli Müslümanlar gerekse de diğer ihtiyaç sahiplerine bir nebze de olsa yardımda bulunabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Genel Başkan Yardımcısı Kaytan, “Gönül ister ki dünyanın hiçbir yerinde yoksulluk olmasın. Ama buradaki manzara yürek burkuyor. İhtiyaç sahibi bu insanların yapılan küçücük yardımlar karşısında duydukları memnuniyet her şeye bedel. Büyük Memur-Sen ailesi olarak dünyanın değişik bölgelerine az da olsa yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Bu güzel organizasyon için başta Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız olmak üzere tüm üyelerimize, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen