Haber
2014-11-05 06:51:54
Bu Son Olsun!

Eğitim-Bir-Sen üyeleri, Keçiören’de Mustafa Necati Ortaokulu’nda bir öğrencinin, müdür yardımcısı Hayri Özkan’ı tabancayla yaralamasına sert tepki gösterdi.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Genel Başkan yardımcıları Murat Bilgin ve Ali Yalçın, Ankara 3 No’lu Şube yöneticileri ve üyeler, okulu ziyaret ederek, yöneticiler ve öğretmenlerle görüştü. Eğitim-Bir-Sen heyeti, okulda görev yapan eğitim çalışanlarına, yaşanan olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.



 

Burada bir konuşma yapan Ahmet Özer, bu çirkin ve vahim olayı kınayarak, “Eğitim, sadece eğitimcilerin işi değil, bir çocuğun eğitiminden herkes sorumludur. Okullarda cereyan eden bu türden şiddet hadiseleri, öğretmenlerin ruh dünyasında tamiri mümkün olmayan yaralar açmaktadır. Öğretmenin öğrencisi tarafından silahlı saldırıya uğraması, toplumun geldiği nokta itibarıyla herkesin kafasını ellerinin arasına alıp düşünmesini gerektirmektedir. Kitle iletişim araçlarının öğrencilerin saldırgan tavırlarında birinci derecede etkisi bulunmaktadır. Şiddet içerikli yayınlar, okullarda yaşanan şiddeti daha da körüklemektedir. Toplumun ruh sağlığı ve gelecek neslin inşası açısından kitle iletişim araçları iyiyi ve güzeli ön plana çıkarılmalıdır” dedi.



 

Özkan’ın bir an önce iyileşerek aralarına katılması temennisinde bulunan Özer, “Hastanede yaşam mücadelesi veren müdür yardımcısı Hayri Özkan’ı Allah ailesine, öğrencilerine, siz mesai arkadaşlarına ve bizlere bağışlasın diyorum. Önümüzde 19. Milli Eğitim Şurası var. Şurada okul güvenliği tartışılacak ana konulardan biridir. Şuranın köklü çözümlere vesile olmasını diliyorum. Vereceğimiz önergeler, bu konuda yönlendirici olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Ziyarette Keçiören Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve şube müdürleri, Eğitim-Bir-sen Ankara 3 No’lu Şube yönetimi, Keçiören ilçe temsilcilik yönetimi ve üyeler de Eğitim-Bir-Sen heyetine eşlik etti.

 


 

3 No’lu Şube Yönetimi ve Üyeler Hastane Önünde Basın Açıklaması Yaptı

 

Bu arada, Eğitim-Bir-Sen Ankara 3 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyeleri, hastanede Hayri Özkan’ı ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında başhekimden bilgi aldı.

 

Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, üyelerle birlikte hastanenin önünde bir basın açıklaması yaparak, zanlının salıverilmesine tepki gösterdi.

 

Okulların güvenlik ihtiyacının acilen giderilmesi gerektiğini vurgulayan Aydınsoy, “Hiçbir devlet dairesine elinizi kolunuzu sallayarak giremezsiniz. Ama okullarda binlerce savunmasız çocuk varken, hiçbir güvenlik önleminin alınmamasını nasıl açıklayabilirsiniz” diye sordu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen