Haber
2014-03-17 06:45:34
Bugünlere, Köklü Çözümlere İmza Atarak Geldik

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, bugünlere, köklü çözümlere imza atarak geldiklerini belirterek, vesayetin tasfiyesini sağlamaya, milletin değerlerini baş tacı ederek, ders alacak durumlara düşmeden ders vermeye devam edeceklerini söyledi.
 

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şubesi’nin düzenlediği ilçe ve işyeri temsilcileri toplantısına katılan Tektaş, bugünlere, irtica yaygaracısı yazarlara, televizyonculara, ordu göreve pankartları açan profesörlere, Atatürkçü geçinen ve Atatürk’ten geçinen istismarcılara, İmam Hatip karşıtı YÖK’çülere, darbecilere ırgatlık yapıp ‘Bizim Çete’ diye kitaplaştıranlara, brifinglerde ayakta alkış tutan yargıçlara rağmen gelindiğini kaydederek, “Bugünlere, siyasi hayatıma mal olsa da kesintisiz eğitimi bu ülkeye getireceğim diye millete meydan okuyan başbakan yardımcılarına; katıldığı bir toplantıda ‘size, sekiz yıllık kesintisiz eğitim yasasını çıkardım da geldim’ diye hava atan ana muhalefet partisi genel başkanlarına; TBMM’de başörtülülere had bildirmeye kalkışan başbakanlara; antidemokratik süreçlerin işletmecisi siyasetçilere rağmen gelinmiştir. Bugünlere, Ulusal Birlikler oluşturarak darbeye taşeronluğa yeltenip, kral çıplak dememizle yüzüstü kapaklanan çakma sendikalara ders verilerek gelinmiştir. Akılların kuşatılmaya çalışıldığı dönemeçlerde ortak aklı meydana sürerek, ‘hayırda hayır vardır’ diyenlere, ‘şimdiye kadar hiçbir hayrınızı görmedik. Bu kez sonuna kadar toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de evet denilerek gelinmiştir. Özlük ve özgürlük mücadelesinde yol olan, yol alan ve yol açan sendikacılıkla gelinmiştir” dedi.



Ders Vermeye Devam Edeceğiz

 

Verdikleri mücadele sonucu katsayı sorununun çözüme kavuştuğunu, Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırıldığını, kesintisiz eğitim dayatmasına son verildiğini, disiplin affının çıkarıldığını, disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almaya başladığını, sicil notu uygulamasına son verildiğini, öğretmenevi aidatlarının kaldırıldığını, yeni göreve başlayanlarda İLKSAN’a zorunlu üyeliğin kaldırılmasının sağlandığını vurgulayan Tektaş, “Soylu mücadelemizde bugünlere köklü çözümlere imza atarak geldik. Yengeçlere doğru yürümesini öğretecek, avcıların yazdığı tarihin hurafelerle dolu olduğunu herkese deşifre edecek, vesayetin tasfiyesini sağlayacak, millete ihanet etmeden milletin değerlerini baş tacı ederek, ders alacak durumlara düşmeden ders vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


 

Çelebi: Yetkiyi Almak İstiyoruz

 

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, yetkiyi almak istediklerini ifade ederek, bu sebeple sendikal faaliyetlerini daha aktif bir şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.

Kuruşun değil, ilkeli duruşun hesabını yaptıklarını dile getiren Çelebi, “Memleketimizin en mahrem bilgilerini dışarıya sızdıranları, ulusal güvenliğimizi tehdit eden uluslararası  şebekenin içinde kimlerin olduğunu ve kimlerin kumpaslar kurduğunu biliyoruz. Onları uyarıyor ve karşılarında duracağımızı deklare ediyoruz” diye konuştu.



 

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ise, personeliyle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Bizi bu toplantıda buluşturduğu içinde Şube yönetimine teşekkür ederim” dedi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen