Haber
2010-12-13 06:22:06
Bursluluk Yönetmeligindeki ‘Üç Kati’ Ibaresi ‘Dört Kati’ Olarak Degistirilsin

Milli Egitim Bakanligi, 26/5/2008 tarih ve 2008/13763 sayili Bakanlar Kurulu Karari ile Ilkögretim ve Ortaögretim Kurumlarinda Parasiz Yatililik, Burs ve Sosyal Yardimlar Yönetmeligi’nde yer alan, Ailenin yillik gelir toplamindan fert basina düsen net miktarin, içinde bulunulan malî yilin bütçe kanununun (M) isaretli cetvelinde belirtilen Millî Egitim Bakanligi okul pansiyon ücretinin en azinin dört katini geçmemek kaydiyla maddî imkânlardan yoksun bulunmak” ifadelerini, “Ailenin bir önceki yila ait yillik gelir toplamindan fert basina düsen net miktarin içinde bulunulan mali yilin Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun (M) isaretli cetvelinde belirtilen Milli Egitim Bakanligi okul pansiyon ücretinden en azinin üç katini geçmemek kaydiyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak” seklinde degistirmistir.  

 

Bu degisiklikle aile fert basina düsen gelir miktari, 2007’de 5100 TL, 2008’de 5400 TL iken, 2009 yilinda bir önceki yila ait 4353, 2010 yilinda bir önceki yila ait 4590 TL olacak sekilde düsürülmüstür. Bununla birlikte kisi basina düsen gelirin hesaplamasinda ek ders ücretleri de matraha dahil edilmektedir. Bu miktarin düsürülmesi ve düzenli gelir olmamasina ragmen ek ders ücretlerinin gelir miktarina dahil edilmesi, ögretmen çocuklarina ayrilan kontenjani anlamsizlastirmaktadir. Bu durum, çift maasli ögretmen çocuklarinin bu imkândan yararlanmasini imkânsizlastirdigi gibi, tek maasli üç veya daha az çocugu olan ögretmenlerin çocuklarinin da sinavlara basvuruda bulunmalarina engel teskil etmektedir.

 

Milli Egitim Bakanligi’na yazili müracaatta bulunarak, söz konusu ögretmen çocuklarinin bursluluk sinavina girebilmeleri için, Ilkögretim ve Ortaögretim Kurumlarinda Parasiz Yatililik, Burs ve Sosyal Yardimlar Yönetmeligi’nin 5. (2) maddesinin (d) fikrasinda, “Ailenin bir önceki mali yila ait yillik gelir toplamindan fert basina düsen net miktarin, içinde bulunulan mali yilin Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun (M) isaretli cetvelinde belirtilen Milli Egitim Bakanligi okul pansiyon ücretinden en azinin üç katini geçmemek kaydiyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak” seklinde olan düzenlemedeki ‘üç kati’ ibaresinin ‘dört kati’ olarak degistirilmesini ve düzenli gelir olmayan ek ders ücretlerinin gelir miktarina dahil edilmemesi yönünde degisiklik yapilmasini istedik.

 

 Ilgili Talebimiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen