Haber
2008-05-15 06:48:19
Bütün Birimlerde Büyüdük

        14 Subat 1992 tarihinde Merhum Mehmet Akif Inan ve arkadaslari tarafindan çalisanlarin ekonomik, sosyal, meslekî hak ve menfaatlerinin gelistirilmesi, Türkiye’nin özgürlesmesi, sivillesmesi ve demokratiklesmesine katki sunulmasi amaciyla kurulan sendikamiz, kuruldugu günden bu yana kurulus amacina uygun olarak ortaya koydugu sendikal vizyonunun egitim çalisanlarinca da benimsenmesi neticesi sürekli büyümeye devam ediyor. 2001 yilinda kabul edilen 4688 Sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu’na göre ilk olarak 2002 yilinda imzalanan mutabakat metinleriyle saglikli olarak takib edilebilen üye sayilarina göre Egitim-Bir-Sen üye sayisini her yil artiran tek sendika olma özelligi tasiyor.

      Tüm teskilatimiz 2002’den beri her yil oldugu gibi bu yil da 15 Mayis’in sevincini, coskusunu yasiyor. Her yil istikrarli olarak gerçeklestirdigimiz % 25–30 arasi büyümeyi bu yil da %25 oraninda gerçeklestirerek 23.000 yeni üyemizin aramiza katilmasiyla üye sayimizi 119.000’e çikardik. Bu artista teskilatimizin bütün birimlerinin payi vardir. Il teskilatlarimizi, ilçe teskilatlarimizi, isyeri temsilcilerimizi ve üyelerimizi tek tek kutluyor, tesekkür ediyor, basarilarinin devamini diliyoruz.

      Sendikamiz, Milli Egitim Bakanligi genel mutabakatina göre büyüdü, Kredi Yurtlar Kurumu genel mutabakatina göre büyüdü, bütün üniversitelerde büyüdü. Egitim-Bir-Sen’in disindaki iki sendika hem MEB’de, hem Kredi Yurtlar Kurumu’nda, hem de üniversitelerde küçüldü.

      MEB’de Türkiye’nin 80 ilinde büyüdük. Türk Egitim-Sen 52 ilde, Egitim-Sen 67 ilde küçüldü.

      En çok üyeye sahip oldugumuz il sayisi 2006’da 16, 2007’de 24 iken bu yil 30 oldu.

Çalisanlarin, sendikamizin çalismalarini, durusunu takdir etmeleri bizlere yeni sevkler, yeni heyecanlar asiliyor. Bu sevk ve heyecanla önümüzdeki dönem insallah Türkiye’nin yetkili sendikasi olacagiz.

      Memur-Sen’e bagli diger sendikalarimiz da bu yil ciddi bir büyüme gerçeklestirdiler. Kardes sendikalarimizi bu basarilarindan dolayi ve özellikle bu sene yetkili olan Toç-Bir-Sen mensuplarini kutluyoruz. Seneye sendika olarak yetkili oldugumuz gibi konfederasyon olarak da insallah yetkili olacagiz. Bu nedenle bütün arkadaslarimizi yetki için bugünden itibaren daha bir sevkle çalisacaklarina olan inancimizla kutlar,  Memur-Sen camiasina basarilar dileriz.

Bütün Türkiye'de Variz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen