Haber
2013-06-10 07:40:21
Büyük Türkiye İdealini Gerçekleştirmek İçin Tek Yürek Olmalıyız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, ‘Büyük Türkiye’ idealini gerçekleştirmek için 76 milyonun tek ses, tek yürek olması ve küresel aktör olma yolunda birlikte yürümesi gerektiğini söyledi.

Ahmet Özer ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Yozgat, Aksaray ve Karaman’da il divan toplantılarına katıldılar.

Başta terör olmak üzere, tüm sorunların diyalog ve müzakere yöntemiyle çözüleceğine inandıklarını belirten Ahmet Özer, “Büyük Türkiye idealini gerçekleştirmek için 76 milyon tek yürek, tek ses olmalı ve küresel aktör olma yolunda birlikte ilerlemeliyiz. Türkiye’yi çökertmek isteyen, aciz duruma düşürmek isteyen iç ve dış odaklara bir çift sözüm var. Boşuna uğraşmayın buradan size ekmek yok. Ülkesinin ve milletinin huzuru için her türlü fedakârlığı göze alan Memur-Sen ailesi olduğu müddetçe, amacınıza ulaşmayacak, bir şey elde edemeyeceksiniz” dedi.

Çözüm süreciyle birlikte ülke genelinde güzel bir atmosferin oluştuğunu kaydeden Özer, şöyle konuştu: “Genel Başkanımızınçözüm süreci kapsamında dahil olduğu Akil İnsanlar Heyeti çalışmaları sırasında sahada edindiği bilgileri ve temasları sırasında yaşadığı birkaç olayı özellikle ifade etmek istiyorum. Özellikle, gazilerin ve şehit yakınlarının ‘Başkanım bu sorunu çözün’ şeklindeki talepleri ve motive edici beyanları, daha sürecin başında ‘gazilerimizi ve şehit yakınlarını incitmemek’ olarak belirlediğimiz çözüm sürecindeki kırmızı çizgimizin toplumda karşılık bulduğunu göstermektedir. Yine, değişik etnik kimliklere, siyasi partilere, ideolojilere mensup kişilerin de çözüm sürecine desteklerini ifade etmeleri, çözüm noktasında ayrışma değil bütünleşme, kaynaşma, birlik ve kardeşliğin ortak bir tavır olarak ön planda olduğunu ortaya koymaktadır.”

Destek Her Geçen Gün Artıyor

Çözüm sürecine desteği geçen gün arttığının altını çizen Özer, gerek sivil toplum kuruluşu temsilcileri buluşmalarında gerekse yapılan anketlerde, sürece desteğin bazı bölgelerde yüzde 90’ların üzerine ulaştığını, Türkiye geneli itibarıyla da yüzde 75’ler seviyesine yükseldiğini söyledi. Ahmet Özer, doğru ve şeffaf bilgilendirme sürecinin kararlılıkla işletilmesi, bilgi kirliliğine izin verilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Eleştiri ve tepkilere karşı sakin bir üslubun belirlenmesi ve çözüme yönelik olarak milletle buluşmaların devam ettirilmesi halinde mevcut desteğin daha da artacağına inanıyoruz. Memur-Sen olarak, çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması, kan ve gözyaşının durması, ülkemizin küresel aktör hedefinin önündeki bir engelin daha kalkması için aldığımız kararlar doğrultusunda milletimizle buluşma programlarının sayısını ve içeriğini zenginleştirerek devam ettirmekte kararlıyız. Bu noktada çözüm sürecindeki kırmızı çizgilerimiz, şehit yakınlarını ve gazileri incitmemek, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüdür” şeklinde konuştu.

Sorunları Doğuran Nedenler Ortadan Kaldırılmalıdır

Türkiye’nin, milletin iradesi ve kararlılığı, devletin sorumluluk almasıyla otuz yıldır artarak devam eden bir sorunu çözme sürecini hayata geçirmeyi başardığını vurgulayan Ahmet Özer, sorunun tam olarak çözümünün, sorunu doğuran nedenlerin ortadan kaldırılmasıyla mümkün olduğunu belirtti.

“Bu kapsamda, yaşadığımız sorunların temelinde insana, insan onuruna, insan haklarına sırtını dönen darbe ürünü anayasa ve onun tasarladığı siyasal sistem yatmaktadır” diyen Özer, bu nedenle, sorunun çözümü ve nedenlerin ortadan kaldırılması noktasında, mevcut anayasadan kurtulmanın ve yeni anayasa yapmanın son derece önemli olduğunun altını çizdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen