Haber
2014-11-18 06:52:05
Çakırcı, Ankara 3 ve 4 No'lu Şubelerin Olağan Genel Kurullarına Katıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Anadolu insanının ruh cephesindeki mücadeleyi de kazanması için daha çok çalışacaklarını ifade ederek, “Tek çizgili, tek renkli, homojen bir eğitim müfredatından, çok boyutlu, renkli bir eğitim müfredatına geçiş için mücadele edeceğiz” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Ankara 3 ve 4 No’lu şubelerin olağan genel kurullarında konuşan Çakırcı, ülkemizin içinde ve dışında yaşanan sorunlara değinerek, çevremizin ateş çemberiyle sarılı olduğunu, bu ateş çemberinin nedeninin 100 yıl önce cetvelle çizilen sınırlar olduğunu söyledi.

 

Son bir yılda ülkemizde üç defa küresel operasyona kalkışıldığını belirten Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü:



 

“Taksim Gezi Parkı eylemleri, 17 Aralık operasyonu ve 6-7 Ekim olayları. Bu üç operasyonda da küresel güçler kaybetti. Ülkemizin sağduyu ve feraset sahibi insanı buna fırsat vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. Bizim bu tür operasyonlara karşı daha fazla uyanık olmamız gerekiyor. Birileri bu ülkeyi 90’lı yılların puslu havasına çekmek istiyor.”

 

 

Dayatmalı Eğitimden Seçmeli Eğitime Geçildi

 

Çakırcı, 18. Milli Eğitim Şûrası’nda eğitim çalışanları adına, millet adına önemli kazanımlara imza attıklarını kaydederek, “Milletimiz dayatmalı eğitimden seçmeli eğitime geçiş fırsatını buldu. Zorunlu Milli Güvenlik Dersi kaldırıldı. Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler gibi seçmeli dersler getirildi. Şûrada bu yönde verdiğimiz önergelere destek veren ve daha sonra bu tekliflerimizin hayat bulmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



 

Aralık ayında yapılacak 19. Milli Eğitim Şûrası için hazırlıklarının devam ettiğini dile getiren Çakırcı, “Müfredatı yeniden tartışacağız. Nurettin Topçu’nun ifadesiyle, Anadolu insanının ruh cephesindeki mücadeleyi de kazanması için bizler daha çok çalışacağız ve çabalayacağız. Tek çizgili, tek renkli, homojen bir eğitim müfredatından, çok boyutlu, renkli bir eğitim müfredatına geçiş için mücadele edeceğiz” diye konuştu.


 

Rotasyon Konusu Yeniden Gözden Geçirilmelidir

 

“İller arası rotasyon konusunda tavrımız nettir. Buna asla razı olmayız” diyen Çakırcı, “Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı’nda 15 yıl olarak alınan karar, 8 yıl önerisi olarak taslakta yer aldı. Buna şiddetle karşı çıktık. Şûrada bu konular tartışılacaktır. Öğretmenlerin düzen ve huzurunu bozacak düzenlemeye karşı mücadelemiz devam edecektir. Eğitim kurumlarına yönetici görevlendirme mevzusunu yeniden tartışmak gerekir. Bunu da şûrada konuşacağız” ifadelerini kullandı.



 

Eğitim-Bir-Sen’in eğitim çalışanları için önemli kazanımlar sağladığını ifade eden Çakırcı, önümüzdeki dönemde hem özgürlük hem de özlük alanında yeni kazanımlar elde etmek için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

 

Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda, Eğitim-Bir-Sen Ankara 3 No’lu Şube’de Ahmet Aydınsoy başkanlığındaki liste, Ankara 4 No’lu Şube’de ise Tekin Korku başkanlığındaki liste seçildi.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen