Haber
2015-10-17 07:58:07
Çakırcı, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de üyelerle bir araya geldi

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, 3. Dönem Toplu Sözleşme’de eğitim çalışanları adına önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade ederek, “Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, yeni kazanımlarla daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Ramazan Çakırcı, Elazığ, Tunceli ve Bingöl’de Şube yönetimleri ve üyelerle bir araya gelerek, sendikal çalışmalar ve gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İnsanları kamplaştıran yapılara inat, sendikacılığa yeni bir ruh katmak için kurulduklarını kaydeden Çakırcı, insanı, değerleri, hak ve özgürlükleri merkeze alan bir sendikal anlayışa sahip olduklarını söyledi.

Eğitim çalışanlarının haklarını korumaya devam edeceğiz

23 yıldır haktan, emekten, özgürlüklerden, mazlumdan ve mağdurdan yana bir duruş sergileyerek, haksızlıklara adaletsizliklere karşı tavır alarak bugünlere geldiklerini, insanlığın sorunlarını önemseyerek çözüm odaklı bir perspektifle çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Çakırcı, “Eğitim çalışanlarının sosyal, kültürel, özlük ve ekonomik haklarını iyileştirmek için çalışanlarımızın verdiği yetkiyle, etkili bir şekilde mücadele ederek bugüne kadar yüzlerce kazanıma imza attık. Eğitim-Bir-Sen teşkilat mensupları olarak, hem kazanımlarımızın itibarsızlaştırılmasına fırsat vermeyeceğiz hem de eğitim çalışanlarının haklarını, hukuklarını koruyacağız, değer üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Önemli kazanımlar elde ettik

Eğitim-Bir-Sen’in yetkili olduğu dönemde gerçekleşen toplu sözleşmelerde eğitim çalışanları için önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Çakırcı, “İmzaladığımız son toplu sözleşmeyle birlikte en düşük öğretmen maaşı Ocak 2016 tarihi itibarıyla 2.515 TL, en yüksek öğretmen maaşı 3.503 TL olacaktır. Bu toplu sözleşme sadece öğretmenler için değil, memur, hizmetli ve tüm eğitim çalışanları için önemli kazanımlar getirmiştir. Eğitim çalışanlarının verdiği güçle yeni kazanımlarla daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek isteyenler amacına ulaşamayacak

Çakırcı, Türkiye üzerinde farklı oyunlar oynanmaya çalışıldığını dile getirerek, tarihten de dersler alarak oynanan oyunlara karşı uyanık olunması gerektiğini vurguladı.

Taksim Gezi Parkı olaylarının bir darbe girişimi ve küresel operasyon olduğunu dile getiren Ramazan Çakırcı, 17-25 Aralık’ta yaşananların da aynı şekilde millet iradesine kurulmuş bir komplo olduğunu vurgulayarak, Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti.

Toplantılarda, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Tunceli İl Temsilcisi Bülent Kar ve Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava da birer konuşma yaparak, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaretler

Ramazan Çakırcı, Tunceli teşkilatıyla birlikte Tunceli Valisi Osman Kaymak ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca’yı; Bingöl Şube yönetimiyle beraber Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen