Haber
2016-05-23 08:01:37
Çakırcı, Erzincan Şubesi'nin 'Vefa Buluşması'na katıldı

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, “Vefa insanları tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen, vefa rüzgârını sadece ülke sınırları içerisinde estirmekle yetinemezdi, yetinmedi. Kadim medeniyetimizin başka coğrafyalardaki müntesiplerine destek olmak, derman olmak da vefa anlayışımızın bir gereğiydi ve biz bunu hakkıyla yerine getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Çünkü vefa sorumluluk gerektirir” dedi.


Erzincan Şubesi’nin düzenlediği “Vefa Buluşması”nda konuşan Ramazan Çakırcı, ‘Bütün giysileri yırtsak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri’ dizelerindeki kuşatıcılıkla hareket ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Eğitim-Bir-Sen olarak işte bu yüzden, Filistin’e destek vermek zorundaydık, verdik. Gazze’nin acılarına ortak olmamız gerekiyordu, olduk. Uygurlu kardeşlerimize Çin tarafından yapılan zulmü haykırmak zorundaydık, haykırdık. Suriyeli çocuklara el uzatmak zorundaydık, uzattık. Kardeş ülke Pakistan halkının yardımına koşmak gerekiyordu, koştuk. Çünkü vefalı olanlar, bencil olamazdı. Ne benci olduk ne de bencil olduk. Bütün bunları hep birlikte yaptık.”
 


Gençlere sahip çıkmak geleceğe olan vefamızdır

Bir ülkenin en büyük zenginliğinin iyi yetişmiş gençliği olduğunu belirten Çakırcı, “Gençlik, bir milletin geleceğe uzanan eli, geleceğin kendisidir. Bu bakımdan kendine öz güven arayan, kimlik arayan, bulanık bir gözlükle seyrettiği hayatı net hale getirmeye çalışan gençliğe bu arayışında destek olmak, yardımcı olmak herkesin, her kesimin ve her kurumun görevidir, sorumluluğudur, geleceğe olan vefasıdır. Gençlerimizi medeniyet köklerimizle, kültürümüzle, değerler sistemimizle buluşturmak, önlerine rol modeller koymaktır. Bunun yolu da, müfredattan, eğitim sisteminden geçmektedir. Hükûmet bir an önce bu konuda sorumluluk alarak, medeniyet değerlerimiz merkezli bir müfredatı hayata geçirmelidir. Gençlerimizi internet sayfalarında, facebook, twitter sayfalarında heba etmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Kuruldukları günden bu yana, eğitim çalışanlarına olan vefa borçlarını ödemenin gayretiyle çalıştıklarını dile getiren Ramazan Çakırcı, “Gerek Kurum İdari Kurulu toplantılarında gerekse toplu sözleşmelerde birçok kazanım elde ederek vefa borcumuzu ödedik ve ödemeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Anayasanın değiştirilmesi için mücadele etmenin millete olan vefa borcu olduğunu vurgulayan Çakırcı, şöyle konuştu: “Anayasanın değiştirilmesi millete olan vefa borcumuzdur. İnsanı öne çıkaran, otorite, vesayet yerine özgürlüklere ve temel haklara vurgu yapan yeni bir anayasa bir an evvel millet iradesine sunulmalıdır.”
 


Eğitim-Bir-Sen Erzincan Şube Başkanı Nebi Gül ise, eski şube başkanları ve yöneticilerine emeklerinden, katkılarından dolayı teşekkür etti.
 

Programın sonunda, vefat eden şube eski başkanı Metin Çimen anılırken, Vehbi Yurt ve Temel Çiçek ile şube yönetiminde görev almış yöneticilere hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen