Haber
2016-02-08 07:00:24
Çakırcı, Erzurum 1 No'lu Şube işyeri temsilcileri istişare ve eğitim programına katıldı

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, hem nitelik hem de nicelik olarak örgütlenmelerini en üst seviyeye çıkarmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Erzurum 1 No’lu Şube işyeri temsilcileri genişletilmiş istişare ve eğitim toplantısı Rize-İkizdere’de yapıldı. Erzurum 2 No’lu Şube yönetimi, Rize ve Trabzon 1 ve 2 No’lu şubelerin yönetim kurullarının da katıldığı programda konuşan Ramazan Çakırcı, 7 Haziran seçimi sonrasında vesayet sevicilerin bu durumdan vazife çıkararak ‘Türkiye’yi nasıl eski haline getiririz’in hayalini kurduklarını fakat 1 Kasım seçimiyle vesayet yanlılarının hayallerinin akamete uğradığını belirterek, “Sendika olarak, dün olduğu gibi, bugün de vesayetin karşısındayız. Daha da güçlenmeli, hem nitelik hem de nicelik olarak örgütlenmemizi en üst seviyeye çıkarmalıyız” dedi.

 

 

Üye sayımızın 400 binlerin üzerine çıkarılması konusunda işyeri temsilcilerine büyük görevler düştüğünü kaydeden Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen’in bütün önemli kazanımlarda alın terinin ve imzasının bulunduğunu, söz konusu kazanımların alanda iyi anlatılması durumunda bile üye yapma konusunda sıkıntı yaşanmayacağını dile getirdi.

Halktan yana bir anayasa yapılması hususunda ellerinden gelen mücadeleyi verdiklerini ve bunu sürdürmeye kararlı olduklarını dile getiren Çakırcı, “Bu millet her an darbe olacak diye diken üstünde olmaktan bıkmıştır, vesayet dönemlerinden büyük dersler çıkarmış ve en son 1 Kasım seçiminde vesayet yanlılarına, paralel çetelere, bölücü mihraklara dur demiştir. Yeni süreçte de milletin istediği, halktan ve haktan yana bir anayasa yapmaktır” şeklinde konuştu.
 


 

Yeni anayasanın, evrensel, kendi kültür ve medeniyet coğrafyamıza dayanan, yerli ve millî bir kimliğe sahip olması gerektiğini vurgulayan Ramazan Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni anayasa, hiç kimsenin öteki ilan edilemeyeceği bir hüküm içermelidir. Meclis dışında hiçbir organ millet adına egemenlik kullanıcısı yapılmamalıdır. Yeni anayasa, sorunları çözecek demokratik, sivil ve ortak aklın egemen olmasına zemin oluşturmalıdır. İnsanların inancının gereklerini yaşamasını kolaylaştırmayı devlete temel bir sorumluluk olarak yüklemeli, inancını öğrenme, öğretme, yaşama ve yayma noktasında vatandaşlarına zemin oluşturmayı demokratik hukuk devleti olmanın gereği haline getirmelidir.”

 




Gelinen noktada, Millî Eğitim müfredatında da köklü bir değişikliğin yapılmasının zorunlu hale geldiğini söyleyen Çakırcı, “Günü kurtarma kaygısıyla yapılan geçici değişikliklerle arzu edilen köklü iyileştirme sağlanamamaktadır. İnsanımızın kültür ve irfan iklimine, benliğinin doğasına uyum gösteremeyen mevcut müfredat, millet olarak ruh ve yeteneğimizde var olan potansiyeli harekete geçirememiş, pozitivist karakteri ağır basan ideolojik şartlandırmalarla gençleri pasif, edilgen bireyler haline getirmiştir. Müfredat programlarımız inançlı, ahlâklı, kendi kültür ve medeniyet değerlerini bilen, düşünen, anlama kabiliyeti yüksek, bilgi üretebilen, yapılandırıcı bireyler üretmede başarısız olmuştur. Yeni anayasayla birlikte, Millî Eğitim müfredatının da köklü bir değişiklikle millî bünyemize uygun hale getirilmesi, ileri hedefler için mecburiyete dönüşmüştür. Sendika olarak, konuyu her düzlemde takip edeceğiz” diye konuştu.





Ciyavul: Hedefimiz üye sayımızı bin 500’e çıkarmak

Eğitim-Bir-Sen Erzurum 1 No’lu Şube Başkanı Erkan Ciyavul, çalışanların sahada karşılaştığı sorunları tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek adına böylesi toplantıların önemli olduğunu ifade ederek, “Sendika olarak her zaman eğitim çalışanlarının yanında olduk ve sorunlarını dert edindik. Bu sorunların çözüme kavuşturulabilmesi için de elimizden ne geliyorsa yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Son iki toplu sözleşmede, biriken sorunlarımızın bir kısmı çözüme kavuşmuştur. Akademisyenlerin geliştirme ödeneği, performansa dayalı ek gelir, yardımcı doçentlerin dereceye takılması, idari ve diğer çalışanların kısmen de olsa mesai sınırlaması kaldırılmış, şeflerin ve güvenlik görevlilerinin tazminatlarında fazladan artış, sözleşmeli çalışanların mesai artışı bunlardan bazılarıdır. İnanıyoruz ki, birçok sorun YÖK Kanunu’nun değişmesiyle çözülecektir” dedi.

Hâlâ çözüm bekleyen birçok sorun bulunduğunu söyleyen Ciyavul, “Sorunlarımızı biliyor, reçetesini de sunuyoruz. Üyelerimizden aldığımız güç ile bunların da üstesinden geleceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ciyavul, Şube olarak hedeflerinin üye sayılarını bin 500’e çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi.
 


 

Programda, Genel Başkan Danışmanı Tarkan Zengin, ‘Kamuda Etkili Sendikacılık ve Beden Dili Eğitimi’ konularında bir sunum yaparak, işyeri temsilcileri tarafından yöneltilen soruları cevapladı. 
 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen