Haber
2016-01-15 07:00:08
Çakırcı, 'Kara Yazılan Destan' fotoğraf sergisine katıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Genç Memur-Sen’in düzenlediği ‘Şuurlu Gençlik Şühedanın İzinde Kara Yazılan Destan’ fotoğraf serginin açılışına katıldı.
 


Cumhuriyet Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Çakırcı, “Sarıkamış şehitlerimize, Kafkas Cephesi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sizin yazdığınız bu destana sahip çıkacak bir gençlik var. Böylesine güzel bir organizasyon için Genç Memur-Sen’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 




Sarıkamış, kardeşliğimizin sarsılmaz bir abidesidir

Çakırcı, tarihimizde zaferler olduğu kadar faciaların da olduğunu belirterekşu şekilde konuştu: “Zaferlerle övündüğümüz kadar yaşadığımız facialardan da ders almalıyız. Sarıkamış’ta Onbinlerce yiğidimizi kara defin ettik, üstelik tek kurşun atmadan; hayalperest maceracı darbeci Enver Paşa’nın ihtirasları uğruna bu faciayı yaşadık. Allahüekber dağlarında -40 dereceye kadar düşen soğuk hava düşmandan daha düşmandı. Tarihte böyle bir facia ne görülmüş ne de yaşanmıştır. Aralık 1914 bizim tarihimizde büyük trajedinin bir facianın tarihidir.  Rus Komutanın ifadesi ile ‘Allahüekber dağlarındaki askerleri esir alamadım çünkü bizden evvel Allahlarına teslim olmuşlardı’ Sarıkamış, bizim tarihimizin, bizim medeniyetimizin, en önemlisi de bizim kardeşliğimizin sarsılmaz bir abidesidir. Onların kefenleri toprak ve kardı. Bugün burada bu organizasyonla lise çağındaki gençlerimize bu tarihi trajedinin gösterilmesi çok önemli. Öğretmenlerimize önerim bir dersi burada işleyerek öğrencilerimize bu fotoğrafları göstermesini istirham ediyorum.”






Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ise, derdi ve medeniyet davası olan şuurlu bir gençlik peşinde olduklarını ifade ederek, şu şekilde konuştu: “Bunun mücadelesini veriyor, bunun için ter akıtıyoruz. İstiklal Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy  ‘Tarih tekerrürden ibarettir. Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?” der. Bizde istikbal köklerdedir inancıyla medeniyet mefkûremizin derinliğinden ilham alarak istikbalimizi kurgulayan bir gençliğiz. Onun için tarihimizin kahramanlık sayfaların resimlerini günümüzün gençliğiyle buluşturmak kendimize bir görev olarak gördük. Tarih şuurunda olan bir gençlik geleceğini daha iyi planlar biz bunun inancındayız.”

Programda, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz ve Okul Müdürü Fatih Halaçlı da birer konuşma yaptı.
 


 



MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen