Haber
2011-01-11 06:22:23
Çalisan Gazeteciler, Bayramina Tekrar Kavusmalidir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, gazetecilerin ellerinden alinan haklarinin yeniden verilmesi gerektigini söyledi.

 

Konfederasyonumuz Memur-Sen’e bagli Bem-Bir-Sen’in düzenledigi ‘Ibrahim Keresteci Basin Ödülleri Töreni’nde konusan Ahmet Gündogdu, basin mensuplarinin “Çalisan Gazeteciler Günü”nü kutladi. Toplumun her kesiminin dertlerini ve sorunlarini dile getiren basin mensuplarinin, kendi haklarini isteyemedigini ifade eden Gündogdu, gazetecilerin sorunlarini her platformda dile getireceklerini kaydetti.

 

1961 Anayasasi ile Çalisan Gazeteciler Bayrami’ni kutlamaya baslayan basin mensuplarinin 1971 Anayasasi’ndan sonra bu haklarini kaybettigini hatirlatan Gündogdu,  “Günümüzde gazetecilerin böyle bir günü yoktur. En büyük arzumuz, basin mensuplarinin tekrar bayram yapmasini saglayacak düzenlemeler yapilmasidir. Millete ragmen, millet egemenligini hiçe sayanlarin gayretleri de, keyfi uygulamalarin kamu hizmeti olarak yansitilmasi da basinimizin gayretli çalismasi sonucu önlenmistir” dedi.

 

Gündogdu,  gazetecilerin ellerinden alinan özlük haklarinin yeniden verilmesi, çalisma sartlarinin günümüz kosullarina uygun hale getirilmesi gerektigini vurguladi.

 

Özgürlük Vaat Edenler Kazanacak

Anayasa degisikligine iliskin referandumla “darbecilerin yön tayin etme anlayisinin yerini, milletin yön tayin etme anlayisina” biraktigini belirten Ahmet Gündogdu, Haziranda yapilacak genel seçimlerde de daha çok özgürlük vaat edenlerin daha çok destek görecegini dile getirdi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen