Haber
2008-08-25 06:49:03
Çalisanin Hakkini Ararken Çekismeyi Dogru Bulmuyoruz

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, çalisanlarin hakkini ararken, diger konfederasyon- larla çekismeyi asla dogru bulmadiklarini söyledi.

 

Gündogdu, KESK’in toplu görüsmelere katilan konfederas- yonlara yönelik haksiz ve mesnetsiz ithamlarina cevap vermek amaciyla Memur-Sen Genel Merkezi’nde kahvaltili bir basin toplantisi düzenledi.

 

Alin terinin sözcüsü olarak, yogun bir çabayla milyonlarca çalisanin hakkini ararken, diger konfederasyonlarla çekismeyi asla ve asla dogru bulmadiklarini ifade eden Gündogdu, sunlari kaydetti:

 

“Çalisanlardan ve tabanindan umudunu kesmis; çatismadan, hezeyandan, yanlis beyanlardan medet umar hale gelmis konfederasyonlarin gündemde kalabilmek için düstükleri seviyesizlige asla düsmeyecegiz. Kendi iç çatismalarini, açmazlarini, çeliskilerini örtbas etmenin yolu baska konfederasyonlara hakaret etmek degildir. Algi sorunu oldugunu düsündügümüz sendikanin Toplu Görüsme Primi’yle sendikalara para istedigimiz yaklasimi yalan ve iftiradir. Bizim teklifimiz eger detayli incelenirse sendikal aidatla hiçbir ilgisi yoktur. Sendikal aidat binde bes kesilmektedir. Biz ise sendikali olan 930 bin kamu çalisani için, örgütlülügü tesvik adina, demokrasinin gelismesine yaptiklari katki, Toplu görüsmelerin gerçeklesmesinin gerçek sahipleri sivil toplumun gelismesine yardimci olduklari için toplu görüsme pirimi istiyoruz. Bu teklifimiz kabul edilirse sendikali memurlarin cebine 25 YTL aylik para girecek, sendikalarin kasasina ise hiç girmeyecektir. Bunun neresi sendikalarin kendisi için çalisma, kendisine para talep etme oluyor.”

 

Gündogdu, Memur-Sen olarak hükümetle masada pazarlik yaparken, KESK’in konfederasyonlara yönelik haksiz ve mesnetsiz elestirilerinin kamu çalisanlarinin masada elini zayiflattigini vurgulayarak, “Uzun vadede ise sendikaciliga olan güveni sarsmaktadir.  Kelimenin tam anlamiyla KESK pazarlik kiriciligi yapmaktadir. Bu tam bir sorumsuzluktur” dedi.

 

2 milyon 154 bin memurun mali ve özlük haklarinin iyilestirilmesi ve sendikal hukukun demokratiklestirilmesi için mücadele verdiklerini dile getiren Ahmet Gündogdu, “Milleti kucaklayan yeni anayasanin yapilmasi, grevli toplu sözlesmeli sendikal hakkin verilmesi, memura siyaset yasaginin kaldirilmasi konularinda basta Basbakan olmak üzere tüm yetkililerle görüstük. Özellikle grevli toplu sözlesmeli sendikal hakkin verilmesi konusunda taahhütler aldik. Bu girisimlerimiz de 2009 yilinda toplu sözlesme masasina oturacagimiza olan inancimizi artirdi” seklinde konustu.

 

Toplu görüsmelerde grevli ve toplu sözlesmeli sendikal hakkin verilmesinin mücadelesi yaninda 4/B ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi, geçirilemiyorsa askerlik, es tayini gibi sorunlarinin çözümlenmesinin gündeme getirildigini anlatan Gündogdu, sözlerini söyle tamamladi:

 

“Ek ödemelerden yararlanamayan Diyanet Isleri Baskanligi Genel Idare Hizmetleri Sinifi, Sef, Sube Müdürü ve diger çalisanlarin haklari konusulmustur. KEY hesabindan yararlanamayanlarin durumlari görüsülmüs, hükümetten, KEY’lerini alamayanlarin alacaklarinin verilmesi konusunda çalisma baslatilacagi sözü alinmistir. Yine görev mahalli disinda bir ortaögretim kurumunu merkezi sinavla kazanan çocugu bulunan memurun söz konusu yerde çocugunun yatili ögrenim görme imkani yoksa bu yerde memurun çalistigi kuruma ait bos bulunan kadroya öncelikle atanmasinin saglanmasi, ayni kurum için ayni kosullari ve hizmet niteliklerini tasiyan ayni unvandaki kamu görevlilerinin karsilikli olarak yer degistirme taleplerinin yerine getirilmesi konusunda kurumlara taninan takdir yetkisinin kaldirilmasi, olumsuz sicile itirazlari degerlendirecek komisyon kurulmasi konusunda Avrupa Birligi’ndeki uygulamalara bakilarak degerlendirme yapilmasi, disiplin cezalarinda taninan savunma süresinin ilgilinin istegi üzerine 7 gün uzatilabilmesi, resmi tatil ve bayram tatillerinde hizmetine ihtiyaç duyulanlar hariç il disina çikis izni uygulanmasina son verilmesi, 657 Sayili Kanunun 126 ve 135. maddelerinin degistirilerek disiplin cezalarina karsi itirazlarin disiplin kuruluna yapilmasi, esi dogum yapan erkek memurlar için uygulanan izin süresinin üç günden bes güne çikartilmasi, fazla mesai ücretlerinin arttirilmasi ve fazla mesai sürelerinin sinirlandirilmasi, bakmakla yükümlü olunan yakinlarin hastaligi halinde saglik kurulu raporu ile refakat öngörülmesi kaydiyla bir ay ücretli izin hakki verilmesi, hizmet içi egitim uygulamalarinda kamu kurum ve kuruluslarinin yer aldiklari hizmet kolunda faaliyette bulunan sendikalarla isbirligi yapmasina iliskin genelge yayimlanmasi tartisilmis, çözülmesi yönünde karar alinmistir.”

Toplantiya, Konfederasyonumuza bagli sendikalarin yönetim kurulu üyelerinin yani sira Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer ile Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas da katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen