Haber
2016-09-16 08:26:42
Çalışma hayatında artık olağan gündeme dönmeliyiz

 

Kanal A'da Gazeteci, Bayram Zilan'ın sorularını cevaplandıran Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Müezzinoğlu’na çağrı

Programda, olağan gündeme dönmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun inisiyatif alması gerektiğini belirten Yalçın, “Türkiye’nin olağanüstü süreci geride bırakarak, olağan gündemine dönmesini temenni ediyoruz. Çalışma Bakanlığı’ndaki olağanüstü sürecin de acilen son bulmasını, kamu görevlilerinin sorun ve taleplerinin çözüme kavuşması için gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. Çağrımız net; Artık olağan gündeme dönmeliyiz. Çalışma Bakanımız sorumluluk almalı, sorunlara çözüm üretmelidir” dedi.

Canlı yayında talepleri ve çözüm bekleyen sorunları da sıralayan Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşmesine bağlı olarak üzerinde çalışma yapılacak konular”, “Kamu Personeli Danışma Kurulu gündemine getirilen üzerinde değerlendirme yapılan konular” ve “gelişen yeni durumlara göre hayata geçirilmesi istenilen diğer konuların bulunduğu talepler dosyasını da Bakan Müezzinoğlu’na ilettiklerini açıkladı.

Kamu FETÖ’den tamamen temizlenmeli

FETÖ operasyonlarına ilişkin ise Yalçın, “Kamu FETÖ’den tamamen temizlenmeli, yeni mağduriyetlere fırsat verilmemeli, masumlara görevi iade edilmelidir. FETÖ ile mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Hukuk devletine yakışan bir titizlikle sonuna kadar gidilmelidir. Terörle mücadelede zafiyete sebep olanlar da kamudan uzaklaştırılmalıdır” dedi.

Terör ile arasına herkes mesafe koymalıdır

Yeni eğitim öğretim yılı için de değerlendirmelerde bulunan Yalçın, “Ders kitaplarının tamamı ilk günden masada olmayabilir. Bazı sorunların olduğu bilgisine ulaştık. Onun içinde bazı konulardaki eksikliklerin giderilebilmesi ve daha hazır başlanabilmesi için gerekirse okullar bir hafta sonra başlayabilir. Bu durum eğitimde telafi edilemez sonuçlar doğurmaz. Çalışanlar olarak daha fazla gayret göstermemiz gerekiyorsa gösteririz ama bürokrasi de hızlı davranmalıdır. Bürokrasi, açıkta bekleyen öğretmenlere ilişkin inceleme, soruşturma sürecini bir an önce bitirip masum olan kişileri görevine iade etmelidir. Suçsuz olup açıkta bekleyen insana bu süreç işkence gibidir. Suçsuz olan herkesin yanındayız. Mağduriyetini gidermek için sorumluluk alırız. Biz mazlumların, masumların yanındayız. Darbe ve terör ile ilişkisi olan herkesin de karşısındayız. Altını çizerek belirtmek istiyorum; Çocukların geleceğini karartan öğretmen olamaz. Öğretmen çocuğun geleceğine yön çizer. Öğretmen teröre destek çıkmamalıdır, çıkamaz. Veliler çocuklarını öğretmenlere teslim etmişlerdir. Terör ile arasına herkes mesafe koymalı, terör ile arasına duvarlar örmelidir” şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen