Haber
2013-05-02 07:39:00
Çanakkale Destanı Gelecek Nesillere İyi Anlatılmalı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Çanakkale destanının gelecek nesillere iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şubesi yöneticileri ve Memur-Sen il temsilcileri ile birlikte Çanakkale Şehitliği’ni gezen Ahmet Gündoğdu, “Bu manzaradan etkilenmemek mümkün değil. Adımınızı attığınız her yerde şehitlerin aziz hatırası var. Bunun kıymetini bilmeliyiz” dedi.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının ardından Çanakkale destanının yazıldığı tarihi mekânları ziyaret etti. Şehitlik, Seyit Onbaşı, Namazgah Tabyası, 57. Alay, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Meçhul Asker Anıtı gibi birçok tarihi mekanı gezen Gündoğdu, şunları kaydetti:

 

“Burada bir destan yazıldı. Bu destanı hem şimdiki kuşaklara hem de gelecek nesillere çok iyi anlatmamız lazım. Çanakkale, bir milletin verdiği varlık-yokluk mücadelesinin adıdır. Vatan için, millet için, kutsal değerler için mücadelenin adı olan Çanakkale’nin her karışı ayrı bir destandır. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i koyun koyuna yatmaktadır. Şanlı bayrağımızdaki al renkte hepsinin kanı bulunmaktadır. O yüzden Çanakkale’deki birlik ve beraberlik ruhunu yeniden tesis etmemiz lazım.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen