Haber
2012-03-17 06:29:49
Çanakkale Ruhu Emperyalist Güçlere En Güzel Cevaptir

Asirlarca Islâm’in bayraktarligini yapmis aziz milletimiz, sanli mazimizde çok defa oldugu gibi Çanakkale’de de tarihin seyrini degistirmis, insanliga pek çok hizmetlerde bulunmustur.

Çanakkale, tarihe altin harflerle yazilmasi gereken büyük bir kahramanligin, cesaretin, fedakârligin ve sabrin destanidir. Evden barktan geçerek, yardan ayrilarak, ölümü gülerek karsilayacak bir babayigitlige sahip olarak yazilan bir destandir.  Çanakkale destaninda ve topyekûn millî mücadelede de açikça müsahede edilmistir ki; fakr-u zaruret içerisindeki bir millet, ihlâs sirri ve uhuvvet bagi ile el ele verince, kendisinden sayica kat kat büyük ordulari yenmistir.

Bu aziz millet, tarihte hiçbir zaman uzun boylu esaret altinda kalmaya tahammül etmedigi gibi, bundan sonra da sonsuza kadar boyunduruk altina girmenin ezasina katlanamaz. Bir Batilinin ifadesiyle, her milletin müdafaadan ümidi kesildigi anda bu milletin taarruzu baslamaktadir. Çünkü bu millet, vatanini hiçbir ucuz beklentiye kurban etmemis, degerlerini korumak disinda hiçbir hayalin pesinde kosmamistir. Vatanina ve degerlerine baglilik adina beklentisiz olmak ve adanmislik duygusu ile hareket etmek, öyle ciddi bir güç kaynagidir ki, bunlara sahip olan insan, hiçbir zaman yeise kapilmaz, hâdiselerin karsisinda her zaman dimdik durur ve sarsilmaz bir iman ve ümitle onlarin üzerine yürür.  Çanakkale bu noktada, Türk milletinin dik ve sarsilmaz durusunun ve ümitvar olusunun destaninin yazildigi yerdir.

Çanakkale Zaferi, milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, basariya ulastiracak kodlari da bünyesinde barindirmaktadir. Çanakkale’de; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’i, Çerkez’i’ ile milletimiz bir bütün olarak mücadele vermis, vatan söz konusu oldugunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadiginin en güzel örnegini sergilemistir. Din, vatan, namus tehlikeye girdiginde canin, malin hiç düsünmeden verilebilecegini de cesurca ortaya koymuslardir.

Diger taraftan Mehmetçik, Akif’in “Ostralya’yla beraber bakiyorsun; Kanada!/ Çehreler baska, lisanlar, deriler rengârenk” seklinde saskinligini belirttigi, güneyiyle kuzeyiyle bütün dünya ülkelerinin üzerine geldigi ve en zor sartlarin yasandigi Çanakkale’de bile mürüvveti elden birakmamistir. Anadolu kahramanlari, düsmani eline geçirdigi, her türlü eza ve cefayi uygulayabilecegi halde bunu yapmayip, bir misafir muamelesi sergilemistir. Simdi, Filistin’de, Irak’ta yapilan canilikleri, insanlik disi eza ve cefalari gördükçe bu kahramanlarin büyüklügünü bir kez daha anliyor, onlari bir kez daha saygiyla yadediyoruz.  Biz o idik, onlar da bu.

Milletçe kahramanlarimizin ortaya koydugu bu Çanakkale ruhunu kavramaya, kusanmaya muhtaciz. Bu ruh, birlik ve beraberligimizin, huzurumuzun teminati ve milletimizin emperyalist güçlere en güzel cevabidir.

Bu inançla Egitim-Bir-Sen olarak Çanakkale Zaferi’nin yildönümünü kutluyor; 18 Mart Sehitler Günü’nde, bu topraklari bize mukaddes bir vatan kilan tüm sehitlerimizi rahmetle, sükranla aniyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen