Haber
2010-03-17 06:20:42
Çanakkale Ruhu En Büyük Gücümüzdür

Tarihimizin sanli sayfalarindan biri olan Çanakkale Zaferi’nin 95. yildönümünü kutluyoruz.

 

Tarihin esine az rastlanir en büyük kahramanlik des- tanlarindan biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtulus Savasi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre tasidir. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsizliklarina ragmen vatanini yüksek bir ruh ve suurla cani pahasina nasil savundugunu gösteren bir mücadele destani olarak insanlik tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir.

 

Çanakkale ruhu göstermistir ki, dünyada bu milletin varolus iradesini kiracak hiçbir güç yoktur. Çanakkale’de ortaya konulan bu sarsilmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginligimiz, en büyük gücümüzdür.

 

Millet olarak yokluk içindeyken bile ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten saglam inancin, sarsilmaz bir ruhun mirasçilariyiz. Aydinlik gelecegimizin teminati, dün oldugu gibi, bugün de iste bu ruh ve inançtir. Çanakkale Zaferi, sadece geçmisimizin bir aziz hatirasi olarak degil, gelecege yürüyüsümüzün en güçlü ilham kaynaklarindan biri olarak da milletimizin hissiyatinda son derece önemli bir yere sahiptir.

 

Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlik, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendigi bir destandir. Hiçbir cephe, hiçbir savas Çanakkale kadar tarihin akisini bütünüyle degistirmemistir.

 

Çanakkale Zaferi, milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, basariya ulastiracak kodlari bünyesinde barindirmaktadir. Çanakkale’de; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’i, Çerkez’i’ ile milletimiz bir bütün olarak mücadele vermistir. Vatan söz konusu oldugunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadiginin en güzel örnegidir. Din, vatan, namus tehlikeye girdiginde canin, malin hiç düsünmeden verilebileceginin göstergesidir.

 

Bugün bu ülkede yasayan herkes, özgürlügünü sehitlerimize borçludur. Topragin her bir karisi, Mehmet Akif Ersoy’un “Süheda fiskiracak topragi siksan süheda” misrasinda ifade ettigi üzere, sehit kanlariyla sulanmistir.

 

Millet olarak nereden geldigimizi, hangi badirelerden kurtuldugumuzu unutmadan çagla kusanmak durumunda oldugumuzu bilmek zorundayiz. Köklerimizden koptugumuzda, bizi ayakta tutacak besleyici kaynaktan koptugumuzu da bilmek durumundayiz.

 

Milletçe Çanakkale ruhunu kavramaya, kusanmaya muhtaciz. Bu ruh, birlik ve beraberligimizin, huzurumuzun teminatidir.

 

Bu inançla Çanakkale Zaferi’nin yildönümünü kutluyor, 18 Mart Sehitler Günü’nde, bu topraklari bize mukaddes bir vatan kilan tüm sehitlerimizi rahmetle, sükranla aniyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen