Haber
2011-03-18 06:22:48
Çanakkale Ruhu, Kurtulusu Arayan Milletlerin Reçetesidir

Topraklarimizi, ebedi vatan yapan, maziye hamaset ve azametini iade eden, imkânsizligin içinden kurtulusu ve varolusu çikaran haliyle; Sami Pasazade Sezai’nin “üç mucizeler muharebesi” diye tanimladigi “Çanakkale Zaferi”, sömürülen ve ezilen ülkelere ilaç olan ruhu haykirmaktadir.

 

Emperyalist güçlerin istilaci emellerine karsi toplu vuran yüreklerin zaferi olarak sömürülen halklara kurtulus reçetesi sunan Çanakkale, var olmaya azmetmis bir milletin iradesini kiracak hiçbir güç ve kuvvetin olmadigini haykiran muhtesem bir abidedir.

 

Yok edilmeye azmedilen tarihi bakiyenin, emperyalist emellerin sofrasina konulmak istenen bir milletin, kurtulusunu tasidigi asil ruha borçlu oldugunu haykiran yeniden varolusunun adresi Çanakkale, gençlerimize yasamin anlamini ve adanmisligin mefkûresini ögütlemektedir. 250 bin sehit ile bedel ödemenin ne demek oldugunu, bedel ödenecek ulvi degerlerin ise ne kadar önemli oldugunu ögütleyen Çanakkale, milletimizin birlik ve beraberliginin en doruk noktasidir.

 

Milli Sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Atilan her lagamin yaktigi: Yüzlerce adam/Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer” diye mahseri resmettigi Çanakkale; namusu çignetmemek için ‘Asim’in Nesli’nin Bedrin Aslanlari’ni örnek aldigi yerdir.

 

“Söz konusu vatan kurtulusu ise, gerisi teferruattir” bilinciyle en güzel aidiyetin vatana olan aidiyet, en güzel birlikteligin ise din, vatan ve namus için yapilan birliktelik oldugunu haykiran, ulusal kurtulus mücadelemizin baslangici, sömürülen mazlum milletlerin kurtulus kodlarini bulacagi, günümüzde yasanan etnik hastaliklarin ilacidir Çanakkale…

 

Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsizliklarina ragmen vatanini yüksek bir ruh ve suurla cani pahasina nasil savunabilecegini göstermesi açisindan sömürülen mazlum milletlere en iyi örnek teskil edecek olan Çanakkale; imanin demire, çelige ve teknolojiye karsi zaferinin adresidir.

 

Vatanseverligin, cesaretin ve en yüksek faziletlerin sergilendigi Çanakkale Zaferi’nin 96. yili dolaysiyla 18 Mart Sehitler Günü’nü kutluyor, tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen