Haber
2010-02-25 06:20:34
Çeliskinin Giderilmesini Istedik!

2010 Yili 5944 Sayili Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile çelisen Hizmet Sözlesmesi’nin 6. maddesindeki, “Her ögretim yilinda bir defaya mahsus olmak üzere ögretim yilinin basladigi ay içerisinde görevi basinda bulunan personele, kadrolu ögretmenlere ödenen ögretim yilina hazirlik ödenegi ayni esas ve usuller çerçevesinde ödenir. Anilan aydan sonra göreve baslayanlara bu ödenek verilmez” ifadesinin hizmet sözlesmesinden çikarilmasi için Maliye Bakanligi’na yazi yazdik:

 

657 sayili Kanun’a göre kadrolu çalisan ögretmenler ile ayni Kanun’un 4/B maddesi uyarinca sözlesmeli olarak çalisan ögretmenler; ögretim yilinin basladigi aylardan sonraki aylarda (30 Eylül 2009’dan sonra) ve birinci dönem ders yilinin sonundan önce açiktan ögretmenlik görevine atananlar ile askerlik görevi dönüsü ve ücretsiz izin sonrasinda ögretmenlik görevine fiilen baslayanlara %75’i oraninda, birinci dönem ders yilindan sonra ve ikinci dönem ders yilinin sona ermesinden önceki bir tarihte ögretmenlik görevine fiilen baslayanlara %50’si oraninda ögretim yilina hazirlik ödenegi alabileceklerdir.

 

Bakanliginizin yazili görüsü dogrultusunda Milli Egitim Bankaligi Strateji Gelistirme Baskanligi 19.02.2009 tarih ve 1169 sayili yaziyi tüm valiliklere göndermistir. Milli Egitim Bankaligi Strateji Gelistirme Baskanligi’nin yazisina ragmen bazi illerde 29 Eylül sonrasi göreve baslayan sözlesmeli ögretmenlere Hizmet Sözlesmesi’nin 6. maddesindeki ‘Her ögretim yilinda bir defaya mahsus olmak üzere ögretim yilinin basladigi ay içerisinde görevi basinda bulunan personele, kadrolu ögretmenlere ödenen ögretim yilina hazirlik ödenegi ayni esas ve usuller çerçevesinde ödenir. Anilan aydan sonra göreve baslayanlara bu ödenek verilmez” seklindeki sinirlama gerekçe gösterilerek ödeme yapilmamaktadir. Sözlesmeli Personel Hizmet Sözlesmesi’nin 6. maddesi, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve Bakanliginizin bu konudaki görüsü ile çelismektedir.”

 

 Ilgili talep yazimiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen