Haber
2015-12-03 06:59:21
Cemaat-i İslami temsilcilerinden ziyaret

 

Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Başkan Yardımcısı Matiura Rahman ve Genel Başkan Danışmanı Nurul Âmin Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret etti

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalçın, Ümmetin birliğini, İslam dünyasının birlikteliğini savunan ve bu çerçevede yürüttüğü çalışmalar nedeniyle sürekli hedef alınan Cemaat-i İslami Partisi’ne yönelik devlet terörünü, adalet cinnetini ve bu yolla hem İslam’ı hem de Müslümanları hedef alan Bangladeş yönetimini kınadıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Hukuk tanımaz, insan onuru bilmez yönetimi Bangladeş’te yaşanan vahşetin suç ortağı olarak görüyoruz. 1971 yılında gerçekleşen ve bölünmeyle sonuçlanan savaş sırasında benimsediği birlik politikasıyla bölünmeye karşı çıkan Cemaat-i İslami Partisi liderleri, zalim Bangladeş yönetimi tarafından intikam hırsıyla ve yok etme hedefiyle idam ediliyor. Aralık 2013’te Abdülkadir Molla, Nisan 2015’te Muhammed Kamaruzaman daha önce Bangladeş’in dikta rejimi tarafından idam edilmişti. Cemaat-i İslami Partisi Lideri Ghulam Azam ise hukuksuz bir şekilde ömür boyu hapse mahkûm edilmesine dayanamayarak 92 yaşında hapishanede Hakk’a yürümüştü. Bangladeş rejimi Cemaat-i İslami’nin geri kalan liderlerini idam sehpasına göndermeye hazırlanıyor. Tamamen siyasi bir mahkeme tarafından yargılanan ve Bangladeş ile Pakistan’ın geleceğini düşünmekten başka bir eylemi bulunmayan ancak ‘insanlık suçu işlemekle’ itham edilen bu insanların darağacına gönderilmesi başlı başına bir insanlık suçudur ve buna derhal son verilmelidir. Bunun için Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.” 

 

 

Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Başkan Yardımcısı Matiura Rahman ise, Cemaat-i İslami Genel Başkanı Moqbul Ahmed’in Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen yöneticilerine, göstermiş oldukları hassasiyet ve verdikleri mücadele için teşekkür ettiğini belirterek, “Bangladeş mahkemelerinin hukuksuz yargılamalarına tepki gösterip, diplomatik girişimlerde bulunan sizlere müteşekkiriz. Tüm dünyanın zulme seyirci kaldığı bir süreçte sizler haksızlıklara tepki göstererek insanlık için onurlu bir davranış sergilediniz” dedi.

Rahman, dünyayı, infaz kararına karşı tepki göstermeye; rejimin hukuksuzluğuna karşı uluslararası kamuoyunu ve insan hakları örgütlerini duyarlı davranmaya davet etti.

 

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, başkan yardımcıları Şükrü Kolukısa ve Atilla Olçum’un da hazır bulunduğu ziyarette, Yalçın, heyete, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın kitap setini takdim etti. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen