Haber
2012-06-26 07:31:18
Cesaret mi, Cehalet mi?

4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari ve Toplu Sözlesme Kanunu’nun “sendika üyesi olamayacaklar” baslikli 15. maddesinin birinci fikrasinin c bendinde yer alan, “Bu Kanuna göre kurulan sendikalara; … Bu Kanun kapsaminda bulunan kurum ve kuruluslarin müstesarlari, baskanlari, genel müdürleri, daire baskanlari ve bunlarin yardimcilari, yönetim kurulu üyeleri, merkez teskilâtlarinin denetim birimleri yöneticileri ve kurul baskanlari, hukuk müsavirleri, bölge, il ve ilçe teskilâtlarinin en üst amirleri ile bunlara esit veya daha üst düzeyde olan kamu görevlileri, belediye baskanlari ve yardimcilari, … Üye olamazlar ve sendika kuramazlar” hükmüne ragmen Sivas Ili Koyulhisar Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Yilmaz, Türk Egitim-Sen’e üye olmus ve üyeligi, adi geçen sendikanin 22.05.2012 tarihli ve 123 sayili karariyla kabul edilerek, seklen geçerlik kazanmis ve kendisinden ilgili sendika hesabina Haziran 2012 ayina iliskin üyelik aidati kesintisi yapilmistir.

Ilçe Milli Egitim Müdürü olan söz konusu sahsin, 4688 sayili Kanun’un yukarida mezkûr hükmünü bilmemesine imkân yoktur. Buna karsin üyelik basvuru formu tanzim etmek ve ayligindan sendika üyelik aidati kesintisi yaptirmak suretiyle sendika üyeligi tesis etmesi, 657 sayili Kanun’un 125. maddesi kapsaminda disiplin suçu teskil etmesi yaninda, üzerinden yöneticilik görevinin alinmasini gerektirecek sekilde göreviyle bagdasmayacak mahiyette bir fiil teskil etmektedir. Söz konusu sahsin, bulundugu görevi, görevin niteligine uygun bir objektiflik ve tarafsizlikta yerine getiremeyecegine, kendisinden bunun beklenilmeyecegine, tesis ettigi islemlerin mebdeinden malul hale gelecegine süphe yoktur.

Milli Egitim Bakanligi’na bir yazi göndererek, adi geçen sahis hakkinda gerekli idari tahkikatin baslatilarak islem yapilmasini ve hakkinda açilacak tahkikat sonuçlanincaya kadar yöneticilik görevinin üzerinden alinmasini istedik. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen