Haber
2012-01-20 06:29:22
CHP Egitimde Vesayete Yargiyi Alet Etmek Istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), katsayi adaletsizligini ortadan kaldiran YÖK’ün kararini Danistay’a tasiyarak, halktan ve degerlerinden ne kadar uzak, topluma ne kadar yabanci oldugunu bir kez daha ortaya koymustur.

28 Subat sürecinin dayatmalarindan olan katsayi uygulamasi mesleki egitime en agir darbeyi vurmus ve meslek lisesi ögrencilerine yillardir üniversite yolunu kapatmistir. Meslek liselerini ilgi alanindan çikaran ögrenciler genel liselere yönelmis, mesleki egitim can çekismistir. Basta sendikamiz olmak üzere bütün egitim otoritelerince egitimde firsat esitligini baltalayan katsayi uygulamasi elestirilmis ve yanlistan geri dönülmesi çagrisi her firsatta yenilenmistir. Is çevrelerinin isyan edercesine “meslek lisesi memleket meselesi” diye verdigi gazete ilanlarini görmezden gelen Kemal Gürüz ve Erdogan Teziç yönetimleri inat ve israrla katsayi kiyimini sürdürmüslerdir. Bir önceki YÖK Baskani Yusuf Ziya Özcan’in baskanligindaki yönetim, egitimcilerin ve sanayicilerin feryadina kulak vermis ve darbe dayatmasi uygulamayi ortadan kaldirmak için somut adim atmistir. Meslek liselerinin önünü açacak olan bu adim önce Istanbul Barosu’nca dava edilmisti. Simdi ise, görevi CHP devralarak, YÖK’ün mesleki egitimin önünü açan katsayi kararinin iptali için Danistay’a basvuruda bulundu. Bu girisim, 28 Subat’in egitimdeki vesayetine CHP’nin yargiyi alet etme girisimidir.

Halkin çocuklarinin önünü kesmek için getirilen katsayi bariyerinin kaldirilmasi anlasilan CHP’yi rahatsiz etmistir. Meslek liselerine giden ögrencilerin ve ailelerinin, adinin halkçi parti oldugunu ama kendisinin halka karsi oldugunu düsünmeleri CHP’ye haksizlik olmayacaktir. Egitimciler, ögrencilerin çözdügü soruyla degerlendirilmesi gerektigini düsünürken, CHP ve onun zihniyetinde olanlarin diplomaya göre degerlendirme yapilmasini istemesi akillara durgunluk verecek cinsten bir yaklasimdir. Katsayi, egitimde vesayetin en önemli ayaklarindan birisi oldugu için, basta sendikamiz olmak üzere toplumun önemli kesimleri tarafindan elestirilmistir. Vesayetin devamini isteyen CHP, geçmiste yaptigi gibi, halkin yararina olan bir karara karsi çikarak, konuyu yargiya tasimayi kendisine ilke edinmistir.

Halkin degerlerini hedef almaktan çekinmeyen CHP, bu adimiyla meslek liselerine giden ögrencileri hedef almistir. Katsayi adaletsizligi giderildiginde, Egitim-Bir-Sen olarak “Türkiye bir ayiptan daha kurtuldu” demistik. Görüyoruz ki, CHP ayibin devam etmesini istemektedir. Halka inat halkçilik yapmaya çalisan CHP, egitimcilere inat egitimi dizayn etme girisimlerine devam etmektedir.

CHP’yi yanlistan dönmeye ve halkin gerçekleri ile yüzlesmeye davet ediyoruz. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen