Haber
2015-11-03 07:58:35
Çıkar lobisi kaybetti, milli irade kazandı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 24 TV ve TRT Haber ekranlarında 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Sonuçların ülkemiz için, insanlık için, ümmet için hayırlara vesile olmasını dileyen Yalçın, "Seçim sonuçlarına bakıldığında, Türkiye'de istikrarın kazandığını, büyük Türkiye idealinin gerçekleşme oranının daha da güçlendiğini görüyoruz" dedi.

Kazanımlarımız taçlandı

3. Dönem Toplu sözleşmede elde edilen kazanımların seçim sonuçlarıyla daha da güçlendiğini belirten Yalçın, "Türkiye 5 milyon insanı doğrudan ilgilendiren, 20 milyon insanı aileleriyle beraber kapsayan ve 78 milyonu da dolaylı yoldan ilgilendiren bir toplu sözleşme döneminden çıkmıştı. Biz o gün, toplu sözleşmenin toplumsal uzlaşıya dönüşmesini istiyoruz demiştik ve dediğimiz gibi 213 kazanımla toplu sözleşme masası bu süreçte toplumsal uzlaşı ve istikrarı sağlayan en önemli etkenlerden birisi oldu. Toplu sözleşme masasındaki uzlaşı, sandıkta da yeni bir uzlaşıyı ortaya koydu ve istikrar kazandı. 1 Kasım ile birlikte sözleşmelilere kadro umudumuz çoğaldı. Sözleşmeliler kadroya geçirilmelidir. Kamusal alan yalanı tümüyle kaldırılmalı, özgürlüklerin önü açılmalı. Ek gösterge adaletsizlikleri düzeltilmelidir. Çözüm Süreci, doğru muhataplarla beklenen sonuca ulaştırılmalıdır. Kamu görevlilerine yönelik grev ve siyaset yasakları sona erdirilmelidir. Türkiye'nin yol haritası olacak Yeni Anayasa için vakit kaybedilmemelidir" diye konuştu.

Milletin sandıkta güçlü bir Türkiye için, istikrarlı bir Türkiye için mesaj verdiğini vurgulayan Yalçın, "Ortaya çıkan fotoğraf bütün mazlum coğrafyalarda bir anda sevince neden olmuş, İsrail susmuş, Filistin coşmuştur" şeklinde konuştu.

Çıkar lobisi kaybetti, milli irade kazandı

Canlı yayında "Millet sandıkta uzlaşıyı sağlamıştır" diyen Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "1 Kasım Seçim sonuçlarına göre gerginleştiren siyaset terör ittifakı kaybetmiştir. Faiz lobisi, vaiz lobisi, fitne lobisi, baronlar, toplum mühendisleri bu süreçte kaybetmiştir. Kayıt dışı siyaset, vesayetçiler ve küresel emperyalizm kaybetmiştir, bununla beraber dış basın da kaybetmiştir."

Yalçın, 1 Kasım'da milletin ince ayar yaptığını ve anlamlı mesajı verdiğini vurgulayarak, Türkiye'de istikrar kazandığını, Yeniden Büyük Türkiye yolunun açıldığını belirtti.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen