Haber
2011-04-25 07:23:10
Çikis Noktamiz Emek ve Özgürlüktür

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, insani merkeze alan, insan hak ve özgürlükleri için mücadele eden bir anlayisla yola çiktiklarini belirterek, “Emek ve özgürlük bizim çikis noktamiz. Bu da, ekmek ve demokratiklesme demektir” dedi.

 

Teskilat çalismasi için Aydin’da bulunan Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Aydin Il Temsilciligi tarafindan Turistik Park Dügün Salonu’nda gerçeklestirilen Il Divan Toplantisi’ndan önce bir basin toplantisi yaparak, gündemi degerlendirdi.

 

Kamu çalisanlarinin ve milletin temsilcisi olduklarini ifade eden Gündogdu, “Konfederasyon olarak, daha mutlu, daha huzurlu ve daha özgür insanlarin yasadigi, bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi bir Türkiye idealine sahibiz. Bu ideali gerçege dönüstürmek için, öncelikle ve mutlaka yeni bir anayasa yazmaliyiz. 12 Eylül referandumuyla baslayan ileri demokrasi yolculugumuzu, yeni anayasayla tamamlamaliyiz” diye konustu.

 

Yeni anayasada kamu görevlilerine grev hakki vererek sendikal haklardaki eksikligin giderilmesi, siyaset hakki vererek demokrasiye kalite kazandirilmasi gerektigini kaydeden Gündogdu, “12 Eylül degisikligiyle anayasaya dahil edilen kamu görevlilerinin toplu sözlesme hakkina iliskin ikinci mevzuatin yürürlüge konulmasi, yeni Meclis’in ilk faaliyetlerinden olmalidir” seklinde konustu.

 

Yeni anayasayi yapacak olan TBMM’yi olusturacak genel seçime az bir süre kaldigina isaret eden Gündogdu, bütün siyasi partilerden gerginlikten kaçinmalarini ve Türkiye’nin gelecegine yön verecek projeleriyle gündem olusturmalarini beklediklerini dile getirdi.

 

Gündogdu, Memur-Sen 4. Olagan Genel Kurulu’nda olusan sinerjiyle, ilk toplu sözlesme masasina 500 bin üyeyle oturma hedeflerini, 520 bine yükselttiklerini belirtti.

 

Sahte Belgeyle Kampanya Yapmak, Masaya Oturup Kalmayi Adet Haline Getirenlerle, Masaya Oturup Kalkmayi Marifet Sayanlarin Isidir

Memur-Sen’in kamu görevlileri adina elde ettigi kazanimlara sahip çikma telasi içinde olan sendikalari da elestiren Ahmet Gündogdu, söyle konustu:

Masaya oturup kalmayi adet haline getirenlerle, masaya oturup kalkmayi marifet sayanlar, biz kamu çalisanlari için mücadele ederken ortada yoktu. Simdi bizim kamu görevlileri için verdigimiz mücadele sonucunda yine kamu görevlilerine armagan ettigimiz toplu sözlesme hakki ve diger tüm kazanimlarimizi düzenledikleri sahte belge ve matbuat ürünleriyle kendi kazanimlariymis gibi gösterme gayretleri, milletine, degerlerine ve üyelerine hiçbir zaman ihanet etmeyen, hak ve taleplerinin israrli mücadelesini vererek yükselten Memur-Sen’in sendikal mücadelesi ve ilkeli durusu karsisinda düstükleri acziyet ve zavalliliga bir örnektir.”

 

Basin toplantisina, Memur-Sen Aydin Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Süleyman Alkoç ile Memur-Sen’e bagli sendikalarin temsilcileriyle üyelerimiz katildi.

 

Ahmet Gündogdu, daha sonra, Memur-Sen Aydin Il Divan Toplantisi’na istirak etti. Burada konusan Gündogdu, insani merkeze alan, insan hak ve özgürlükleri için mücadele eden bir anlayisla yola çiktiklarinin altini çizerek, emek ve özgürlügün çikis noktalarini oldugunu vurguladi.

 

Vali Cos: Memur-Sen’in Demokratik Durusunu Tebrik Ediyorum

Toplantiya katilan Aydin Valisi Hüseyin Avni Cos da kisa bir konusma yaparak, tamamen gönüllülük esasina dayanan sivil toplum kuruluslarinin demokrasinin olmazsa olmazlarindan biri oldugunu kaydetti. Cos, konusmasinda, Memur-Sen’in gerek milletin ortak degerleri dogrultusundaki sendikacilik anlayisini gerek memurlarin hak ve talepleri konusunda ortaya koydugu tavri ve demokratik kültürün yerlesmesinde sundugu katkilari takdirle izledigini belirterek, Genel Baskan Ahmet Gündogdu’nun sahsinda tüm Memur-Sen camiasini tebrik etti.

 

Vali Hüseyin Avni Cos’un ardindan söz alan Ahmet Gündogdu, Memur-Sen’in demokratiklesme, sivillesme ve özgürlükler konusunda büyük mücadeleler verdigini anlatarak, sivil ve özgür toplumun yolunun, örgütlü toplumdan geçtigini söyledi.

 

Memur-Sen olarak insan merkezli bir sendikacilik anlayisini benimsediklerini dile getiren Gündogdu, “Insani merkeze alan, insan hak ve özgürlükleri için mücadele eden bir anlayisla yola çiktik. Emek ve özgürlük bizim çikis noktamiz. Bu da, ekmek ve demokratiklesme demektir” diye konustu. 

 

Mahallesinden Baski Görenler Silindiler

Yetkili sendika olduklari yil, toplu sözlesme için devletin çalistay düzenlemesini istediklerini belirten Gündogdu, “Sendikali memurunu sürgün eden devlet, masraflari üstlenip çalistay düzenledi ve toplu sözlesmenin yolu açildi. Yine bu çalistayda Avrupa Sosyal Sarti’na konulan çekincelerin kaldirilmasi karari alindi” ifadelerini kullandi.

 

Toplu görüsmelerin ilk turunda, fiili toplu sözlesme yapma çagrisinda bulunduklarini dile getiren Gündogdu, KESK’in bu önerilerinin ötesinde çikis yaptigini ve ‘toplu görüsmeleri donduralim, 12 Eylül sonrasi toplu sözlesme yapalim’ dedigini hatirlatti. Gündogdu, bu çagriya ‘hayir’ kampanyasi düzenledikleri için karsi çikan Kamu-Sen genel baskani ile, mahallesinden gördügü baski ile çagrisindan vazgeçen KESK genel baskaninin sendika sahnesinden kayboldugunu kaydetti.

 

Sendikaciligi vesayeti desifre etmek için yaptiklarinin altini çizen Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Vesayetin desifresi, yol haritamizi ortaya çikarir. Bunun için çerçevesini devletin çizdigi sendikaciliga da çerçevesi devlete karsi çizilmis sendikaciliga da hayir diyoruz. Yetkili konfederasyon oldugumuz gün, sagimizdaki ve solumuzdaki sendikalarla birlikte çalisarak neyin öncülügünü yapabilecegimizi düsündük. Toplum mühendisligine karsi çiktik. Solumuzdaki sendika basörtüsünü yasaklamayi desteklerken, sagimizdaki de devletin yasagindan hikmet ariyordu.”

 

Referandumda Tasin Altina Vücudumuzu Koyduk

Referandum sürecinde vesayetin desifresi ve demokrasinin hakim kilinmasi, egemenligin kayitsiz sartsiz millette oldugunun tescil edilmesi için ‘evet’ çalismasi yaptiklarina dikkat çeken Gündogdu, yüzde 58’le ortaya çikan ‘evet’ sonucundan Memur-Sen camiasinin önemli bir pay sahibi oldugunu vurguladi.

 

Gündogdu, 500 bin üye sayisina kosan Memur-Sen’in bu ülkeye hizmet borcu oldugunu, bu borcunu da referandumda tasin altina elini degil, tüm vücudunu koyup, yüzde 58 ‘evet’ oyu çikmasini saglayarak ödedigini söyledi. Bundan sonra da emegin, ekmegin ve özgürlüklerin büyütülmesinde kendilerini birçok hizmetin bekledigini ifade eden Gündogdu, “Bu millet darbelerden, darbecilerden çok çekti. Darbecilerin hazirladigi anayasalardan çok çekti. Ilk adim olarak, darbecilerin kirlettigi 12 Eylül’ü referandumda ‘evet’ ile temizledik. Simdi sira, darbecilerin hazirladigi darbe anayasalarini kaldirarak, sivil iradenin hazirladigi tam demokratik anayasanin hazirlanmasinda. Inaniyorum ki, Memur-Sen camiasi bu konuda da elinden geleni yapacaktir” degerlendirmesinde bulundu.

 

Milletin Iradesinin Bir Daha Tokatlanmamasi Için Açilimlari Destekliyoruz

Hükümetin atmis oldugu demokratiklesme adimlarina da deginen Ahmet Gündogdu, demokratik açilim, Alevi açilimi, yeni anayasa açiliminin ülkenin gelecegi ve milletin huzuru açisindan çok önemli oldugunu kaydederek, “Atatürk, ‘Egemenlik bila kayd-u sart milletindir’ diyerek 1924 Anayasasi’nda milletin hâkimiyeti Meclis eliyle yürütecegini belirtmisken, 1961 ve 1982 darbe anayasalariyla belli kurumlarin eline verilmis ve darbeciligi koruma altina almak için Anayasa’ya geçici maddeler konulmustur. Darbe yapmayi rüyada görmeyi bile ilkesizlik olarak görecek kurumsal yapiyi olusturmazsaniz, mevzuatinizdaki çarpiklik devam ederse, kötü niyetliler geldiginde milletin iradesi tokatlanmaya devam eder” seklinde konustu.

 

Üyelerimizin Haklarini Savunmak, Vesayeti Desifre Etmek ve Tam Demokrasiye Geçisi Saglamak Misyonumuzdur

“Sendikaciligin temelinde her ne kadar üyelerin haklarini savunmak bulunsa da, Memur-Sen, ilkeleri ve durusuyla bu anlayisi biraz daha açmistir” diyen Gündogdu, söyle devam etti:

“Özelde üyelerimiz ve kamu çalisanlari, genelde ise ülke ve insanlik için mücadele ediyoruz. Sendikal amacimiz, sadece kamu çalisanlarinin ekonomik ve sosyal haklarini savunmak degil, ayni zamanda vesayeti desifre ederek, tam demokrasiye geçisi saglamaktir. Sendikaciligi belli konulara sabitlemiyoruz. Aksine kamu çalisanlarinin ekonomik ve sosyal haklarindan dünya insanliginin sorunlarina kadar her alana karsi duyarliyiz. Kisaca üyelerimizin, ülkemizin ve insanligin gelecegini dert edinerek sendikacilik yapiyoruz.”

 

Toplu sözlesme primi, sözlesmeli personele es ve çocuk yardimi gibi ilk kez uygulanan mali kazanimlari Memur-Sen’in talep ettigini hatirlatan Gündogdu, “2010 yili toplu görüsmelerinde ‘4-B ve 4-C’li kamu çalisanlarinin kadrolu yapilana kadar, kadrolu kamu çalisanlarinin haklarindan esit sekilde faydalanmasi’ talebini masaya getirmistik. Sözlesmelilerle ilgili kismi, masada kazanima dönüstürdük. 4-C’li kamu çalisanlarinin da bu haktan faydalanabilmesi için sürekli girisimlerde bulunduk. Biz, kamu çalisanlari lehine bu kazanimlari elde etmek için mücadele ederken ve mutabakat metnine imza atarken, diger konfederasyonlardan birisi masaya hiç oturmamis, öteki ise masadan kaçmisti. Basbakan ve bakanlara yaptigimiz ziyaretlerde gündeme tasidik. En son da 4. Olagan Genel Kurulumuzda, Sayin Basbakan’a hitaben kürsüden ve daha sonra yaptigimiz birebir görüsmemizde bu çagrimizi tekrarladik. Tebrik ziyaretine gelen Devlet Bakanimiz Sayin Hayati Yazici, 4-C’li kamu çalisanlarini sevindirecek müjdeyi verdi. Sayin Basbakanimiz ve Bakanimiza kamu çalisanlari adina tesekkür ediyorum” diye konustu.

 

Eser Birakmaya Devam Edecegiz

Ahmet Gündogdu, Memur-Sen’in milletinden ve üyelerinden aldigi güçle eser birakmaya devam edecegini vurgulayarak, “Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde oldugu gibi ‘Esek ölür kalir semeri, Insan ölür kalir eseri.’ Memur-Sen, bundan sonra da azimle, kararlilikla kamu çalisanlarinin ve milletin gelecegi adina ‘semer degil, eser birakmaya’ devam edecektir” dedi.

 

Gündogdu, Nazilli Teskilati ile Bulustu

Gündogdu, Aydin’daki teskilat çalismasi ve ziyaretlerinin ardindan Nazilli Ilçe Teskilati ile de biraraya geldi. Toplantida, elde ettikleri kazanimlari anlatan Gündogdu, yeni döneme iliskin hedeflerle ilgili degerlendirmelerde bulundu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen