Haber
2016-06-16 08:01:44
Çocuklarımızın geleceğini çalmak istiyorlar

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bazı liselerde yaşanan olaylara ilişkin, “Gezi’de yapamadıklarını, üniversitelerde başaramadıklarını şimdi liselerde deniyorlar. Yayınlanan bildirilerde nefret söylemi ve siyasi talepler var. Bunlar çocuklarımızın değil, ideolojik sendika ve eğitimcilerin talebi. Velilerimizi uyarıyorum: Çocuklarımızın geleceğini çalmak istiyorlar” dedi.

Ali Yalçın, TV Net canlı yayınında, son günlerde liselerde yapılan provokatif eylemlerin karanlık amacına dikkat çekerek, yeni bir kaos planının devreye sokulduğu uyarısında bulundu.

Yalçın, şunları söyledi: “Gezi, karanlık bir küresel operasyondu. Faiz lobileri de açıkça kalkışma planına destek verdi. Gezi kalkışmalarını millet boşa çıkardı. Sonra, üniversiteleri karıştırmak istediler, başarılı olamadılar, şimdi liselere yöneldiler. Karanlık eller liselileri kullanmak istiyor. Yayınlanan bildiriler son derece profesyonel, liseli çocuklarımızın kaleminden çıkmadığı kesin. Bildirilerde nefret söylemi ve siyasi talepler var. Bu talepler çocuklarımızın değil, ideolojik sendika ve eğitimcilerindir.”

 

Kirli organizasyon köpürtülüyor

Eylemlere katıldığı söylenen lise sayısının 365 olmadığını, bu rakamın abartıldığını dile getiren Yalçın, “Bazı liselerin adı var ama olaydan haberi yok. Birtakım medya kuruluşları eliyle kirli organizasyon köpürtülüyor, genele yayılmış görüntüsü veriliyor. Şunu net bir şekilde ifade edelim: Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, ipliğinizi pazara çıkaracak ve sizleri deşifre edeceğiz. Masum öğrencilerimizi pis emellerinize alet edemeyeceksiniz. Kurduğunuz dalgaları kıracağız” şeklinde konuştu.

 

Velilere uyarı

Türkiye’nin ciddi bir provokasyonla karşı karşıya olduğunun altını çizen Ali Yalçın, “Gezi’yi temsil için Ankara’ya gelen heyetin talepleri zaten amacı deşifre ediyordu. ‘Kanal İstanbul olmasın, üçüncü köprü ve üçüncü havaalanı derhal durdurulsun’ şeklindeki talepleri kimler adına çalıştıklarını açıkça ortaya koydu. Biz küresel operasyonlara Memur-Sen olarak izin vermeyeceğiz. Hepsini deşifre edeceğiz. Velilerimizi uyarıyorum: Çocuklarımızın geleceğini çalmak, onları değerlerimize yabancılaştırmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen