Haber
2023-12-23 09:53:28
Çözüm odaklı mücadelemiz tüm hızıyla devam edecek

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, nöbet görevine ücretten sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine, geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesinden jüri üyelerine ücret verilmesine, üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasından 3600 ek göstergeye kadar çözülemez denilen birçok sorunu çözüme kavuşturduklarını ifade ederek, “Dün olduğu gibi, bundan sonra da hak, emek ve özgürlük mücadelemiz tüm hızıyla devam edecektir” dedi.

Talat Yavuz, Osmaniye Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, üniversite akademik ve idari personeli ile bir araya geldi. Sendikal çalışmalara ve eğitim gündemine dair istişarelerin yapıldığı toplantılarda konuşan Yavuz, birlik, beraberlik ve kardeşlikten ödün vermeden akademik ve hizmet sendikacılığı yaptıklarını, evrensel gelişmelere bigâne kalmadan yerli bir duruş sergilediklerini kaydetti.

Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ücret sendikacılığının yanı sıra mesuliyet duygusu yüksek hizmet sendikacılığı ve erdemli sendikal tarzı ortaya koymak idealiyle çıkılan yolda otuz bir yılı geride bıraktık, yarım asra yürüyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana hep milletin ve millî iradenin yanında olduk. Medeniyet köklerimizden ve değerlerimizden beslendik. Kuruluş ilkelerimize, geçmişimize sadık, geleceğe ve yeniliğe açık olarak sendikal gücümüzü büyütmekle kalmadık, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin sesi, kazanımların adresi olduk.”

Söylemleri, eylemleri ve girişimleriyle önemli sorunların çözülmesine katkıda bulunurken, Türkiye’nin vesayetle mücadelesinde millî iradeyi tahkim eden, yol açan özgün duruşun sarsılmaz iradesi olduklarını dile getiren Yavuz, “Mücadelemizin hasılası olan yüzlerce kazanımın altında teri ve imzası olan bir teşkilat olarak, sorunlardan beslenmek yerine çözümlerimizle güçlenmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Daha iyi bir eğitim düzeni için çaba harcadıklarını, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Yavuz, şunları söyledi: “Eğitim çalışanlarının hayat ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, öğretmenlerin mesleki gelişimine, motivasyonuna ve özlük haklarına önem verilmesi için ter döküyor; maaş, ek ders, ödül, terfi, izin, atama gibi konularda hak ettikleri değeri görmelerini istiyoruz. Birinci dereceye yükselen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavlarının periyodik olarak yapılması, üniversite idari personelinin yer değiştirebilme hakkı ile ilgili sürecin başlatılmasının takipçisiyiz. Sendika olarak, acil çözüm bekleyen sorunların gündeme alınması, çözüme kavuşturulması için dün olduğu gibi, bugün de yarın da çalışmaya, gayret sarf etmeye devam edeceğiz.”

Ziyaretler

Talat Yavuz, Osmaniye Millî Eğitim Müdürü Aydın Albak’ı ve il millî eğitim müdürlüğündeki birimleri ziyaret ederek personel ile görüştü. Yavuz, daha sonra Osmaniye Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan eğitim çalışanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar'a İl Millî Eğitim Müdürü Muammer Öztürk’e, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’ye ziyarette bulunan Yavuz, akabinde Çankırı Karatekin Üniversitesi çalışanlarıyla, akademik ve idari personeli ile bir araya geldi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen