Haber
2013-05-08 07:39:09
Çözüm Sürecine Karşı Çıkanlar, Niye Karşı Çıktığını Ortaya Koymalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Çözüm sürecine karşı çıkanların karşı çıkış nedenlerini ortaya koymaları gerektiğini ifade ederek, “Sadece ‘karşıyım’ demenin bu ülkeye bir katma değer sağlamadığını düşünüyorum” dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu’ndan Karadeniz Bölgesi Grubu üyeliğine geçen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, Başkan Vekili Vedat Bilgin, Sekreter Fatma Benli, üyeler Oral Çalışlar ve Yıldıray Oğur ile birlikte Bayburt’ta sivil toplum kuruluşu, meslek grubu temsilcileri ve sendika yetkilileriyle biraraya geldi.

Toplantıda konuşan Ahmet Gündoğdu, kırmızı çizgilerinin şehitler olduğunu belirterek, 30 yıldır ülkede teröristle mücadele edildiğini ve binlerce insanın bu uğurda can verdiğini söyledi. Gündoğdu, şöyle devam etti: “PKK ile mücadele bizim işimiz değil. Amacımız, bataklığı kurutma, milletin sözcüsü olmaktır. Bireysel örgütsel görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşma ve milletin görüşlerini ilgili mercilere taşımaktır.  Çözüm sürecine karşı çıkanlara çağrıda bulunuyorum. Niye karşı çıktığınızı ortaya koyun. Sadece ‘karşıyım’ demenin bu ülkeye bir katma değer sağlamadığını düşünüyorum. Türk Ergenekonu’nu da, Kürt Ergenekonu’nu da bitirecek adımlar atmamız lazım.”  

Terör Bitsin Derken Geçmişi de Yok Sayamayız

Gündoğdu, Bayburt’taki temaslarının ardından grup üyeleriyle birlikte Gümüşhane’ye geçerek çalışmalarına burada devam etti. Grup üyeleri Gümüşhane’de ilk olarak Vali Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, heyettekilerin bireysel birikimlerini halkla paylaştığını, halkın görüşünü aldıklarını, devlete, Meclis’e, siyasi partilere ulaştırmalarını istedikleri bilgilere, kaygılara ve eleştirilere aracılık ettiklerini söyledi. Süreçten umutlu olduklarını dile getiren Gündoğdu, şöyle devam etti:

“Umutluyuz. Dün, sorunun maliyetini ve arkasında kimin olduğunu konuşuyorduk; şimdi, çözeriz, çözmeliyiz, yeter ki Alevisi, Sünnisi, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i herkes, dünya görüşü ne olursa olsun, ‘terör bitsin’ desin; illegal yapılaşmalara karşı olsun, millet iradesinin yanında yer alsın. Bugün yüzde 80’in üzerinde bir çoğunluk görüyoruz. Elbette ‘terör bitsin’ derken geriye dönük geçmişi topyekûn yok sayalım demiyoruz. Dün Çanakkale’de, bugün Türkiye’de ödenen bedelleri biliyoruz. Kırmızı çizgi bu ama artık yeni şehit vermemek, annelerin yüreğini yeniden dağlamamak için vatan üzerinde evlatları yaşatmak, vatan için öldürmek üzere yetiştirdiğimiz gençler yerine kardeşçe yaşadığımız bir ülke oluşturmak istiyoruz.”

Gündoğdu, Türkiye’de kardeşçe yaşamaya vurgu yaparak, “Bu vatanda kardeşçe yaşayabiliriz. Türk’ü ile Kürt’ü ile, seçmediği ırkından dolayı aşağı yukarı olma gibi insanları kategorize etmeden, insan olduğu için algılayıp hareket edebiliriz. Ben, bu sürecin milletimizin hayrına sonuçlanmasını umuyorum, öyle olacağını biliyorum. İnşallah öyle gerçekleşir” şeklinde konuştu.

Vali Mayda ise, heyettekilere çalışmalarında başarı diledi.

 

Akil İnsanlar, Vatan Hainliği ve İhanetle Suçlanmayı Hak Etmiyor

Akil İnsanlar Heyeti, valilik ziyaretlerinin ardından, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla Gümüşhane Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Burada konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, devlet-millet kaynaşmasında geriye dönüp hesaplaşmaya yer vermemek için tarihe not düşmek gerekliliğine dikkat çekerek, “1960 darbesi ve 1961 Anayasası ile derin devlet, milletin değerlerini kurumlarıyla bölmeye çalışmıştır. Bunlar artık geride kalmıştır. Şiddete dönüşmeyen her düşüncenin yer bulduğu, devletin de vatandaşını tanımlayıp dövme ayıbında bulunmadığı sosyal devlete geçmemiz lazım. Bizi vatan haini ilan edenlerin tabanlarına da haksızlık yaptığını düşünüyorum. Niçin karşı olduğunuzu, tabanınızı dinleyin ve ortaya çıkın, öneride bulunun. ‘Terör bitmesin’ diyecek birileri olduğunu düşünemiyorum. Vatan hainliği ve ihanetle suçlanmayı hak etmiyoruz. O seviyeye inerek bunları söyleyenlere cevap vermek bize yakışmaz. Aylardır şehitliği, milleti, iradeyi, demokrasiyi bilmeyen insanlar bize hakaret ediyor. Hiç önemli değil. Milletin iradesinin yanında bu yolculuğumuza devam edeceğiz. Bataklığı kurutacağız ve terörü, geçim kaynağı edinenlerin elinden alacağız. Allah bize milletin değerlerine hizmet etmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Yusuf Şevki Hakyemez, “Herkes kanın durmasını istiyor, farklı dünya görüşlerine sahip 63 kişinin ortak görüşü budur” dedi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen