Haber
2013-05-10 07:39:13
Çözüm Sürecine Sonuna Kadar Öncülük Etmeye Devam Edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecine sonuna kadar öncülük etmeye devam edeceklerini söyledi.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu’nun Anneler Günü dolayısıyla İçkale Otel’de düzenlediği “Anneler Ağlamasın” konulu programda konuşan Gündoğdu, bir erkeği yetiştirenin bir kişiyi, bir kadını yetiştirenin ise bir toplumu yetiştirmiş olacağını söyledi.

Başörtüsü serbestliği için yürüttükleri eyleme ilişkin bilgi veren Gündoğdu, gerçekleştirdikleri “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası”ndan toplanan 12 milyon 300 bin imzayı hükümete teslim ettiklerini hatırlatarak, “Yönetmelikler, iç tüzükler ayakkabı numarasını bile belirliyor. Bu kampanyamızla, 18 Mart’tan beri sivil itaatsizliğe döndürdüğümüz eylemle, çağdışı yönetmeliği tanımadığımızı ilan ettik. Hükümete çağrımız: Biz tanımadık, rahat ettik; siz de tanımayın, rahat edin. Aksi takdirde 12 milyon 300 bin imza sizi rahatsız etmeye devam edecek” dedi.

Çözüm sürecine de değinen Gündoğdu, “Sayın Başbakanın bizi aramasından sonra biz akil olmadık, biz zaten akildik” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akil insan, her türlü illegal yapılanmanın karşısında olmak, emeğin, emekçinin, özgürlüklerin, demokrasinin, insanlık ailesinin yanında yer alandır. Bu yeni süreçte herkes tarafından biraz daha sorumluluk üstlenilmesi gerekiyor. Karşı koyanlara çok takılmayın değerli arkadaşlarım. Sendikalardan, sağ tarafta olan, biz Dolmabahçe’ye hareket eder etmez ‘Memur-Sen Genel Başkanı, Başbakanla ihanet projesinde bir araya geliyor’ diye açıklama yaptı. Hz. Mevlana, ‘Söze bakarım söz mü diye, söyleyene bakarım adam mı diye’ diyor. Bu ülkenin otuz yıllık sorununu, milletin yüzde ellisinden oy almış Başbakanla çözmek mi ihanettir; Ergenekon’a, darbecilere ev sahipliği yapmak ya da onların avukatı olmak mı? İhanet kavramının tanımı bellidir. Biz bu millete asla ihanet etmeyiz. Ama öldürmeyi geçim kaynağı edinenlerle şehit cenazelerindeki acıdan beslenenlerin elinden bu oyuncağı da almak bizim görevimiz. Onun için Memur-Sen ailesi olarak, seçmediğimiz ırkımızdan dolayı üstünlük arayışına girmeden, ırkçılığa prim vermeden, Türk’ün, Kürt’ün kardeş olduğunu, Çanakkale ruhunu birlikte yaşadığı gerçeğini görmüş olacağız.”

Sorunların çözümü için herkesin birbirini dinlemesi gerektiğini belirten Gündoğdu, teröristle mücadelenin devletin işi olduğunu kaydederek, “Terörle mücadele, bataklığı kurutmak, terör eylemini bitirmek, kadavradan geçinenlerin oyuncağını almak bizim işimiz. Sonuna kadar çözüm sürecine öncülük etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Berrin Sevil Kazancı ise, annelerin, çocukların, erkeklerin ağlamasını istemediklerini, bunun için toplumun tüm kesimlerinin ortak bir duruş ve hareket sergilemesi gerektiğini düşündüklerini vurguladı.

“Engelli, başörtüsü mağduru, şiddet mağduru, emeği, taşeron işçi veya kayıt dışı işçi olarak sömürülen modern köle anneler ağlamasın” diyen Kazancı, Suriye’de, Arakan’da gibi birçok yerde kadınların, din ve mezhep ayrımının yürekleri de, bedenleri de parçalaması dolayısıyla ağladığını dile getirerek, şunları söyledi: “Bugün birçok anne, savaşın ve terörün hain pençesinde ‘evladım’ diyerek ağlamakta; tacize, tecavüze uğrayarak ‘namusum’ diyerek ağlamaktadır. Barışın, uzlaşma kültürünün mimarları kadınlarımız-erkeklerimiz, gelin hep beraber bir uzlaşı kültürü geliştirelim. Bu hedefi gerçekleştirmekte kadınlarımızın doğuştan gelen meziyetlerini beraber değerlendirelim. Aksi takdirde yine en fazla çocuklar ve anneler ağlıyor.”

 

Programın sonunda, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Nurdan Şahin’e, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da Gülnur Coşkun’a “Yılın Annesi” plaketi verdi.

Etkinliğe, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın eşi Zübeyde Kamalak, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen