Haber
2012-04-12 07:30:16
Cumhurbaskani Abdullah Gül’e Ziyaret

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve bagli sendikalarin genel baskanlariyla birlikte Cumhurbaskani Abdullah Gül’ü ziyaret etti. Gündogdu, Memur-Sen’in yeni anayasa, toplu sözlesme süreci ve güncel konulara iliskin çalismalari hakkinda Gül’e bilgi verdi.

Ziyarette konusan Cumhurbaskani Abdullah Gül, Memur-Sen’in çalismalarini takip ettigini belirterek, özellikle yeni anayasaya yönelik yapilan çalismalarin takdire sayan oldugunu söyledi. Toplu sözlesme hakkinin verilmesiyle birlikte bu yil ilk kez toplu sözlesme yapilacagini hatirlatan Gül, devletin güçlü olmasinin, çalisanlarin refah ve mutluluguyla dogru orantili oldugunu, toplu sözlesmelerde imkanlar ölçüsünde çalisanlarin beklentilerinin karsilanacagini umdugunu kaydetti. Egitim çalismalarina yönelik degerlendirmelerde de bulunan Gül, halkin beklentilerinin karsilanmasinin önemine dikkat çekti.

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu ise, konfederasyonun çalismalari hakkinda bilgi verdi. Yeni anayasaya yönelik birçok çalisma yaptiklarini ifade eden Gündogdu, 28 Subat sürecinin dayatmasi olan sekiz yillik kesintisiz zorunlu egitimin kaldirilmasina yönelik ilk önerinin de 18. Milli Egitim Surasi’nda Egitim-Bir-Sen tarafindan verildigini hatirlatti. Toplu sözlesmeye yönelik diger konfederasyonlarin ‘istiyormus gibi’ görünmesine karsin, en önemli çalismalarin Memur-Sen tarafindan yapildigini vurgulayan Ahmet Gündogdu, kamu çalisanlarinin hak ettigi kazanimlari elde etmek için çalisacaklarini dile getirdi.

Ziyarette, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Baskani Günay Kaya, Memur-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri ve Saglik-Sen Genel Baskani Metin Memis, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Diyanet-Sen Genel Baskani Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Basin ve Iletisim Sekreteri Halit Ortaköy, Memur-Sen Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreteri Ahmet Kaytan, Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay, Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Birlik Haber-Sen Genel Baskani Sinasi Gülcüoglu, Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Can Cankesen, Kültür Memur-Sen Genel Baskani Galip Yildirim, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Bayindir Memur-Sen Genel Sekreteri Yasar Toprak da yer aldi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen