Haber
2016-11-01 09:47:31
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gürcan'dan ziyaret

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Ayşen Gürcan, Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret ederek, Genel Başkan Ali Yalçın ile bir görüşme yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum’un da hazır bulunduğu görüşmede, eğitimle ilgili konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede, sendika olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Ali Yalçın, içeriğinden yapısal meselelere kadar Milli Eğitim’in köklü çözümler bekleyen birçok sorunu bulunduğunu belirterek, “Bir kısmı eskiden beri, bir kısmı darbe dönemlerinin vesayetçi ve ideolojik kalıntıları olarak günümüze kadar gelen ve acilen çözüme kavuşturulması gereken söz konusu sorunlar ancak yeni bir müfredatla aşılacak türdendir. Milli Güvenlik Dersi’nden ‘Andımız’a, başörtü yasağından kesintisiz 8 yıllık eğitim uygulamasının kaldırılmasına ve 4+4+4 kademeli eğitim modeline, Temel Dini Bilgiler’in seçmeli dersler olarak ders programlarına konulmasına kadar reform niteliğindeki birçok gelişmeye rağmen hâlâ yapılması gereken birçok iş, çözüme kavuşturulmayı bekleyen pek çok sorun bulunmaktadır. Eğitimin daha verimli olması için milli ve manevi değerlerimizi esas alan çalışmalarımızı her platformda dile getiriyoruz. Hayata geçirilen önerilerimizi ve diğer taleplerimizi bire bir geniş saha çalışması sonuçları ve analizleriyle birlikte Eğitime Bakış 2016: İzleme ve Değerlendirme Raporu olarak ilgili birimlerle ve kamuoyuyla paylaştık. Öğrenci memnuniyetinin yanında eğitim çalışanlarının sosyal ve özlük haklarına ilişkin çabalarımız, eğitim faaliyetinde daha yüksek verim elde etmek içindir. Ama asıl verimin günü kurtarmaya dönük onarımların çok üstünde köklü bir müfredat değişikliğiyle sağlanacağı bir gerçektir” dedi.

Son olarak “5. Sınıfın Yabancı Dil Dersi Ağırlıklı Hale Getirilmesi: Zorluklar, Riskler ve Alternatifler” başlıklı analiz çalışmasını kamuoyuna açıkladıklarını ifade eden Yalçın, müfredatla ilgili çalışmayı da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşen Gürcan, eğitimin daha nitelikli ve daha verimli hale gelmesi için sendikaların görüş ve önerilerine ihtiyaç bulunduğunu ifade ederek, toplumların geleceği şekillendirilirken sivil inisiyatiflerin varlığının her zaman önemli olduğunu kaydetti.

Gürcan, Eğitim-Bir-Sen’in eğimin hemen hemen her alanında, her konuda araştırma ve raporlar yayınlayarak, görüş ve alternatifler ortaya koyarak akademik sendikacılığa önem verdiğini, son açıkladığı raporlarla bir kez daha gösterdiğini dile getirdi.

Yalçın, Gürcan’a Eğitim-Bir-Sen’in yayınlarından oluşan bir set takdim etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen