Haber
2016-01-28 07:00:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Anayasa Platformu'nun programında konuştu

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Millet, kendi meselesi olan yeni anayasa talebine, kendisini temsil eden sivil toplum kuruluşları aracılığıyla sahip çıkıyor. Demokrasiye inanan herkesin, milletin talebine saygılı olması gerekir. Her kim ki millete sırtını döner, millete rağmen yol yürümeye kalkarsa, akıbeti hüsran olur” dedi.



 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Anayasa Platformu tarafından ATO Congresium’da düzenlenen “Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte” programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Anayasa Platformu çatısı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle, üyeleriyle, gönüllüleriyle her türlü teşekkürü ve takdiri hak ettiğini söyledi.

Türkiye Anayasa Platformu’nun “Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte” çağrısının, şu ana kadar yaklaşık 300 sivil toplum kuruluşu tarafından desteklendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sayının kısa süre içinde, çok daha yüksek rakamlara ulaşacağına, bunun ise ülke genelinde milletin birliğine bir çağrı olduğuna inandığını kaydetti.
 


Millet kükrediği zaman önünde ne bentler ne de dağlar durabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu meselenin, herhangi bir kurumun veya herhangi bir şahsın değil, bizatihi milletin meselesi olduğunu dile getirdi. Yeni anayasa konusuna, milletin değerlerini yaşatma noktasında hassasiyet sahibi sivil toplum kuruluşlarının öncülük etmesinin, rastgele bir durum, bir tesadüf olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet, kendi meselesi olan yeni anayasa talebine, kendisini temsil eden sivil toplum kuruluşları aracılığıyla sahip çıkıyor. Ondan dolayı teşekkür ediyorum. Demokrasiye inanan herkesin, milletin talebine saygılı olması gerekir. Her kim ki millete sırtını döner, millete rağmen yol yürümeye kalkarsa, akıbeti hüsran olur. Bakınız merhum Akif, İstiklal Marşımızda milletin gücünü nasıl ifade ediyor: ‘Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.’ Millet kükrediği zaman, onun önünde ne bentler durabilir ne de dağlar durabilir” şeklinde konuştu.




Millî ve yerli olan her meselede Cumhurbaşkanı olarak ben de varım

Yeni anayasa meselesinin de, milletin böyle güçlü bir talebi haline dönüştüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toplantının, artık meselenin göz ardı edilemeyecek, ertelenemeyecek, ötelenemeyecek, baştan savılamayacak bir seviyeye ulaştığını gösterdiğinin altını çizerek, “Milletimiz, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla artık konuya el koymuştur. Bu tür toplantılarla, çalıştaylarla, arama konferanslarıyla tüm kesimleri içine alan, tüm kesimlerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini yansıtan yeni anayasa süreci hızla olgunlaşacaktır. Yeni anayasa çalışmalarında emeği geçen ve geçecek olan herkese şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Çünkü bu mesele millîdir, bu mesele yerlidir. Millî olan her meselede, yerli olan her meselede ‘Cumhurbaşkanı’ olarak ben de varım, bunu açıkça söylüyorum. Bugüne kadar kurulan anayasaların hepsi ithaldir; yerli değildir ve ithal ürünlerle yönetildik. İthal mantıklar bize hâkim oldu. Şimdi biz yerliye ve millîye dönmeliyiz” ifadelerini kullandı. 
 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen