Haber
2015-01-15 06:52:59
Cumhuriyet Yazarlarına Suç Duyurusunda bulunduk

Eğitim-Bir-Sen, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV), Fransa’daki bir karikatür dergisinde çıkan karikatürlerini köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ile Ceyda Karan hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın ve Ramazan Çakırcı, hem bireysel hem de kurum adına suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilen suç duyurusu dilekçesinde, Avrupa’da İslam’a saldırıları ve ırkçılığı körükleyen provokasyonun ifade özgürlüğü kılıfıyla Türkiye’de de yapılmaya başlandığına dikkat çekilerek, ‘14.01.2015 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nde, Hikmet Çetinkaya ile Ceyda Karan, ‘Charlie Hebdo’ dergisinin kapağına köşe yazılarında yer vererek, Hz. Muhammed’in (SAV) sureti olduğu iddia edilen karikatürleri sansürsüz olarak yayınlamışlardır. Toplumun ve üyelerimizin dini hassasiyetlerini göz önünde bulundurduğumuzda, infial yaratan bu olaya kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Hakaret içerikli eylemle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na, kamu barışını tehlikeye düşürenler hakkında kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunuyoruz’ denildi.

 

Fransa’da, karikatür dergisi “Charlie Hebdo”, 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı bir saldırı sonrası çıkan ilk sayısı olan 13.01.2015 tarihli kapağında, Hz. Muhammed’i tasvir eden bir karikatüre yer vermişti. Söz konusu karikatürde gözü yaşlı Hz. Muhammed (SAV) tasvirinde büyük harflerle “Ben Charlie’yim” yazılı bir dövizi yer alırken, üstte ise yine büyük harflerle ‘her şey affedildi’ ifadesi bulunuyor.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen