Haber
2010-02-17 06:20:30
Danistay 12/C Maddesinin Yürütmesini Durdurdu!

Ayliktan kesme cezasi aldigi için ek ödemesi kesilen YURTKUR personeli için açtigimiz davada, Danistay, 12/c maddesinin yürütmesini durdurdu!

 

Yüksek Ögrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Izmir Bölge Müdürlügü’nde görev yapan üyemizin 1/30 oraninda ayliktan kesme cezasi almasi nedeniyle ek ödemesinin kesilmesine yönelik Yüksek Ögrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Izmir Bölge Müdürlügü’nün islemiyle, bu islemin dayanagi olan Ek Ödemeye Iliskin Usul ve Esaslarin 12/c maddesinde yer alan “Ayliktan kesme cezasi alan personele alti ay ek ödeme verilmez”  ibaresinin yürütmesinin durdurulmasi ve iptali için Danistay nezdinde açtigimiz davada, Danistay Onbirinci Dairesi 2009/6266 Esas sayili karariyla, 12/c maddesinin ve davacinin ek ödemesinin 6 ay süreyle kesilerek ödenen iki aylik tutarin adina borç çikarilmasi yolunda tesis edilen islemelerin yürütmesinin durdurulmasina karar verdi.

 

Danistay’in verdigi yürütmenin durdurulmasi karari uyarinca YURTKUR personelinin almis oldugu ayliktan kesme cezasina bagli olarak artik ek ödemesi kesilmeyecektir. Danistay, ayni Ek Ödemeye Iliskin Usul ve Esaslarin 12. maddesinin ‘a’ ve ‘b’ bentlerinin ve sendikamizin açmis oldugu dava sonucunda ise, ‘c’ bendinin yürütmesini durdurmus oldugundan, ayni gerekçe ile kademe ilerlemesinin durdurulmasi cezasina iliskin ‘d’ bendinin de yürütmesinin durdurulacagini düsünmekteyiz.

 

Bu sebeple, kademe ilerlemesinin durdurulmasi cezasi aldigi için ek ödemesi kesilen üyelerimizin Sendikamiz Hukuk Bürosu’na basvurmalari halinde, Ek Ödemeye Iliskin Usul ve Esaslarin 12. maddesinin ‘d’ bendinin iptali için de dava açilacaktir.

 

 Danistay Karari Için Tiklayiniz  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen