Haber
2013-04-15 07:38:26
Darbe Heveslisi Sendikaların Tozpembe Hayallerinin Pembesi Gitti Tozu Kaldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, darbecilerin ev sahibi malum sendika ve konfederasyonların yöneticilerinin masum olmayan tozpembe hayallerinin yıkılmış olması nedeniyle bugünlerde sendikamıza karşı yeniden saldırıya geçtiklerini ifade ederek, “Bu sendika ve konfederasyonların yöneticilerinin tozpembe hayallerinin tozu, terör, terörün devamında sendikal çıkar aramak; pembesi ise darbecilerin gölgesinde sendikacılık yapmaktı ki; bugün darbeciler yakayı ele vermiş, darbecilik tarih olmuş, darbe devri kapanmıştır. Dolayısıyla bunların pembe hayalleri bitmiş, bitirilmiştir. Geriye hayallerinin tozu kalmıştır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Giresun ve Ordu şubelerinin toplantılarına katılan Esat Tektaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin özeti anlamına gelen özelliklerinden kaynaklanan görev ve sorumluluklar gereği insanımız adına büyük mücadeleler verdiklerini ve önemli sonuçlara ulaştıklarını belirten Tektaş, “Ülkemiz insanının umudu olan örgütümüz, insanımızın hayrına olan hiçbir görev, hiçbir sorumluluktan asla kaçmamış; her hal ve şartta ‘millet ne diyorsa o’ demesini bilmiştir. Haksızlıkların ve yanlışlıkların karşısında olduğu gibi hayırlı işlerin de içerisinde bizleri görmek isteyen milletimiz, tarafımızdan asla hayal kırıklığına uğratılmamış, her başı dara düştüğünde bizleri, öncü kadrolar olarak yanında görmüş, kendisiyle omuz omuza bulmuştur. Milletimizin beklentisi doğrultusunda üzerimize düşen görev ve sorumlulukların inanç ve kararlılıkla yerine getirilmesi milletimizi mutlu ederken, bir kısım sözde sendika ve konfederasyonların yöneticilerinin de saklı kusurlarını deşifre etmiş, gün yüzüne çıkarmıştır. Bu ruh ve anlayışla verdiğimiz mücadeleler sonucu bugün elde edilen başarıların onurunu ve mutluluğunu yine milletimizle birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

‘Ortak Akıl’ mitinglerine öncülük ederek, ulusal birlik platformu yapılanması adı altında biraraya gelen ve bu yapılanmaya ev sahipliği yaparak hayaller kuran vakıf, dernek, sendika ve konfederasyonların hayallerini yıktıklarını kaydeden Tektaş, şöyle devam etti:

“Darbecilerin heveslerini kursağında koyduk. Oluşturduğumuz darbe karşıtı platformla darbecilerin millete hesap vermesine zemin hazırladık. Darbecilerin yargılanmasına ortam oluşturduk. Oldukça masum duygular taşıyan bir şarkı var, ‘Tozpembe hayallerim vardı/Pembesi gitti tozu kaldı’ diye. Darbecilerin ev sahibi malum sendika ve konfederasyonların yöneticilerinin ise masum olmayan tozpembe hayalleri vardı fakat tarafımızdan yıkıldı. Hayallerinin yıkılmış olması nedeniyle bugünlerde sendikamıza karşı yeniden saldırıya geçtiler. Bu sendika ve konfederasyonların yöneticilerinin tozpembe hayallerinin tozu, terör, terörün devamında sendikal çıkar aramak; pembesi ise darbecilerin gölgesinde sendikacılık yapmaktı ki; bugün darbeciler yakayı ele vermiş, darbecilik tarih olmuş, darbe devri kapanmıştır. Dolayısıyla bunların pembe hayalleri bitmiş, bitirilmiştir. Geriye hayallerinin tozu kalmıştır.”

Onları İyi Tanıyoruz

12 Eylül referandumunda, savunmaları bile alınmadan YAŞ kararlarıyla işinden, ekmeğinden, rütbesinden edilen askerlerimize itibarlarını iade eden; Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı tanıyan, memurlara toplu sözleşme hakkı veren’ düzenlemelerin de olduğu, demokrasimizin güçlenmesine birçok yönden katkısı olan Anayasa Değişikliği Paketi’ne ‘evet’ diyemeyen anlayışı çok iyi tanıdıklarını belirten Tektaş, “Bu anlayış sahipleri referandumda olduğu gibi bugün de terörün bitirilmesi, ülkemize huzurun gelmesi konusunda yine istemezük diyorlar. Genel başkanımızın terörün bitirilmesine yönelik girişimlerde ‘Akil İnsanlar’ın arasında bulunmasının dedikodusunu yapıyor, yine sığ ve bildik üslupla tıpkı ağababalarının ağzıyla ihanet suçlamalarında bulunuyorlar. Dün, milletimize diz çöktürmek, demokrasiyi devre dışı etmek için darbe planları peşinde koşturan Şener Eruygur’a evlerini-konfederasyonlarını açarak diz çöken, onların emrine girerek millete karşı ihanet içinde olanlar, belli ki ihanetin ne demek olduğunu anlamıyorlar ya da pembesi giden hayallerinin tozunun da gitmesinden korkuyorlar. Oysa biz, 12 Eylül’de yapılan referandumda da doğru yerdeydik, bugün de yine doğru yerdeyiz. Biz her zaman olduğu gibi, sağduyudan yanayız, akl-ı selim ile birlikteyiz. Bu süreçte kırmız çizgilerimiz, şehitlerimizin ruhunun incitilmemesi, şehit ailelerini incitilmemesi; bu anlayış çerçevesinde terörün bitmesi, bitirilmesidir. Ülkemize huzurun ve güvenin gelmesi, getirilmesidir. Yaşanan acıların son bulmasıdır. Ülke kaynaklarının, ülkemizin kalkınması için kullanılmasıdır. O zaman istemezüklerin hayallerinin tozu da kalmayacaktır. Bu anlayış sahipleri, ‘Hele bir toz duman dağılsın, ata mı bindin eşeğe mi anlarsın’ sözünde olduğu gibi, nerede durduklarını, neye hizmet ettiklerini o zaman belki anlayacaklardır. İş işten geçmiş olsa da kahir ekseriyeti Müslüman olan bu ülkede Türk, Kürt, Çerkez, Laz vs. oluşunu Müslüman oluşundan daha üstün, daha muteber sayarak sendikacılık yapmanın doğru olmadığını; ırkçılık yaparak, kafatası tokuşturarak sendikacılık yapılmaması gerektiğini, bu üslupla bu ülkeye iyilik falan da yapmış olmadıklarını anlayacaklardır” diye konuştu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’a Ziyaret

Esat Tektaş, Eğitim-Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Mustafa Öz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’u makamında ziyaret etti. Serbest kıyafet eylemi ile ilgili bilgi veren Tektaş, darbe dönemi yönetmelik değişinceye ya da kaldırılıncaya kadar sivil itaatsizlik eylemine devam edeceklerini söyledi.

Tektaş, daha sonra Samsun’a geçerek, Şube yöneticileriyle sendikal çalışmalar konusunda istişarelerde bulundu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen