Haber
2016-07-16 08:26:22
Darbeye karşı ortak tepki


Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türkiye-AB Karma İstişare Komisyonu (KİK) üyesi STK'ların temsilcileri ortak bir basın açıklaması yaparak, darbe girişimine sert tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Başkanı Ergül Atalay, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hilmi Eren, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nda bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı. Millete ve iradesine yönelik yapılan darbe girişimini kınayan STK Temsilcileri, meydanları boş bırakmayacaklarını söyledi.

 


Milletimiz darbecilerin hevesini kursağında bıraktı

Demokrasimiz bugün önemli bir sınav verdiğini belirten Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Ülkemiz önemli bir aşamayı geride bırakmıştır. Millete ayar vermeye çalışan ayarı bozuklar hak ettiği yanıtı almıştır. Bugün demokratik zemini güçlendirme millet iradesinin arkasında durma günüdür. Milletimiz darbecilerin hevesini kursağında bırakmıştır" ifadelerini kullandı.



Alanları boş bırakmayacağız

Alanları boş bırakmayacaklarının altını da çizen Yalçın, "1 milyona yakın üye sayımızla Memur-Sen olarak bu tertip başladığı anda alanlara indik.Sabah kadar milletimiz sokaklardayız. bu gece de aynı şekilde sokaklarda olacağız. Ülkemiz bir darbe girişimini daha boşa çıkarmıştır. Millet iradesinin sonuna kadar arkasındayız" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk toplumunun örgütlü tüm kesimini burada temsil ederek dünkü yaşanan olayı kınamak üzere bir araya geldiklerini belirterek, “Özellikle Türk halkının demokrasiye olan bağımlılığını halkın iradesini gösterdikleri bağımlılıktan dolayı kutlamak istiyorum. Özellikle demokrasin bir daha kesintiye uğramayacağı bir dönemin başlamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
 


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise yaşanan darbe girişimi ile ilgili şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı darbecilerine Türk milletimiz en güzel cevabı verdi. Ben yüce milletimizi tebrik ediyorum. Artık darbe dönemi kapandı.” 

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Darbenin sonuna kadar karşısındayız. Türk-İş olarak bu olaylar son bulana kadar sokaklarda olacağız" şeklinde konuştu.

Tüm darbelerin karşısında olduklarını vurgulayan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin de, “Bu darbenin de karşısında olacağız” açıklamasında bulundu.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hilmi Eren ise, "Milli iradeye yapılan bu saldırıya, devletimizin bütün kurumları ve milletimiz en güzel cevabı vermiştir. bir daha böyle bir girişimde bulunamazlar" dedi.
 


Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye-AB Karma İstişare Komisyonu (KİK) üyesi STK'ların temsilcileri AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ı ve CHP Genel Başkan'ı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. STK Temlsicileri daha sonra darbeye karşı mecliste grubu bulunan 4 partinin katılımıyla gerçekleştirilen Genel Kurula katıldı.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen