Haber
2010-06-14 06:48:21
Degerlerimiz Için Sendikacilik Yapiyoruz

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, degerlerimizin ayaklar altina alinmasina müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, “Biz degerlerimizi önemsiyoruz, degerlerimiz için yasiyoruz ve bu degerlerimizi kimsenin ayaklar altina almasina müsaade etmeyecegiz. Bu yüzde sendikacilik yapiyoruz” dedi.

Aksaray Subemiz tarafindan bu yil altincisi düzenlenen Geleneksel Hasandagi Piknigi, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun katilimiyla gerçeklestirildi.

Her geçen yil katilimin giderek arttigi geleneksel Hasandagi Piknigi’nde, egitim çalisanlari, aileleri ve çocuklari ile beraber bir yilin yorgunlugunu üzerlerinden atma firsatini elde ettiler.

Burada bir konusma yapan Ahmet Gündogdu, hizmet sendikaciligi ve sosyal sendikacilik yaptiklarini belirterek, “Biz 4688 sayili Kanunu memurlar adina büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Bu yüzden bu sene mevcut yasayla masaya oturmayacagiz dedik. KESK yöneticileri, ‘siz de sonunda bizim dedigimize geldiniz’ dediler. Fakat yanildilar, çünkü onlar 4 kolda yetkiliyken, masaya oturuyorlardi. Ne zamanki hiçbir etkileri kalmadi, masaya oturmaktan vazgeçtiler. Oysa biz Memur-Sen olarak genel yetkiyi aldigimiz gün, mevcut yasayla masaya oturmayiz dedik ve toplu sözlesmeli yasa degisikligi istedik” dedi.

Anayasa degisikligi konusunda seslerini hep yükselttiklerini kaydeden Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Bu ülkenin sivil ve seffaf bir anayasaya ihtiyaci var dedik. Fakat mevcut durum geregi sadece bir anayasa paketi gündeme geldiginde hükümetten en öncelikli olarak darbecilerin yargilanmasi ve toplu sözlesme hakki konusunu gündeme getirmesini talep ettik. Mevcut haliyle bile anayasa paketinin ülkemiz için çok önemli oldugunu düsünüyor ve Memur-Sen olarak bunu önemsiyoruz. Ama ne tuhaftir ki, Yüksek Seçim Kurulu bu degisiklik paketinin referandum durumunu bile geciktirme yoluna gitti ve referandumu 12 Eylül’e kadar uzatti. Ama ne kadar uzatirsa uzatsin, bu millet gereken cevabi zamani geldiginde verecektir.”

“Egitim-Bir-Sen olarak, üyelerimiz adina sendikacilik yapiyoruz. Bu anlamda SBN sigortayla yaptigimiz anlasma geregi tüm üyelerimizi sigorta kapsamina aldik” diyen Gündogdu, “Bu anlasmayla üyelerimizin çok çesitli avantajlara sahip olmalarini sagladik. Yine onlarin özlük haklarinin korunmasi için mücadele veriyoruz ve vermeye de devam edecegiz” seklinde konustu.

Türkiye adina sendikacilik yaptiklarini ve bunun çok önemli oldugunu vurgulayan Gündogdu, söyle konustu: “Ülkemizde yillarca kol gezmis darbe meraklilarina inat ‘Ortak Akil’ mitingleri düzenledik. Filistinli kardeslerimize destek mitingleri düzenledik Çin’de zulme ugrayan kardeslerimiz için Dogu Türkistan mitingleri düzenledik. Ülkemiz ve insanlarimiz için önemli degisim ve gelisimlere karsi sessiz kalamazdik. 1921 Anayasasi’nda milli iradesinin önemini Atatürk açik bir dille ifade etmisken, 1964 ve 1980 anayasalarinda ayni hassasiyeti göremiyorsunuz. 411 oyla geçen bir anayasa degisikligini 7 kisinin evet oyuyla iptal etmesine zemin hazirlayan bir anayasa istemiyoruz. Bu karara karsi yeteri tepkiyi gösteremeyen Meclis, sineyi millete dönememistir. Ancak simdi mevcut Anayasa’da yapilan degisiklik konusunda verilecek olumsuz bir karara karsi sineyi millet gereklidir, sarttir.”

“Gazze’de sehit olan kardeslerimizle Iskenderun’da sehit olan kardeslerimiz için dügmeye ayni yerden basildigini” dile getiren Gündogdu, “Bu karanlik güçlere karsi dimdik duracagiz. Birkaç sinegin öldürülmesi bizi ilgilendirmiyor. Biz batakligin kurutulmasini istiyoruz. Bu yüzden Basbakan’in “one minute” çikisini birinci milat, Gazze sehitlerimizin olayini ise ikinci milat olarak degerlendiriyoruz. Çünkü bu olaylar Gazzeli kardeslerimize uygulanan ambargonun tüm dünya tarafindan daha iyi anlasilmasini saglamistir. Biz de bu gelismelere sessiz kalamazdik, kalmadik da. Gazze’ye götürülen yardimlar için her inançtan insan oraya gitti ama Israil hepsine birden düsmanligini kustu. Onlar milletimizin iradesini ve gücünü anlamakta zorlandilar” diye konustu.

Gündogdu, sözlerini söyle tamamladi: “Degerli dostlar, biz degerlerimizi önemsiyoruz, degerlerimiz için yasiyoruz ve bu degerlerimizi kimsenin ayaklar altina almasina müsaade etmeyecegiz. Bu yüzde sendikacilik yapiyoruz.”

Belediye Baskani Nevzat Patla, Memur-Sen Aksaray Il Temsilcisi Seyfullah Baysal, Aksaray Sube Baskanimiz Mahmut Aslan, AK Parti Il Baskani Latif Agir’in da birer selamlama konusmasi yaptiklari piknige, Memur-Sen’e bagli Sube baskanlari, Nigde ve Nevsehir Sube baskanlarimiz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Subemize bagli ilçelerin temsilcileri ve Yönetim Kurulu üyeleri ile egitim camiasina mensup yaklasik 2 bin 500 kisi katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen