Haber
2015-12-07 06:59:25
Demokrasi kıvamını buldukça sivil irade güçlenecektir

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Bir yandan yokluk, bir yandan aşırı bir tüketim varsa, bu, adil paylaşımın olmadığındandır. Bunun sürgit devam etmemesi için çaba harcamalı, mücadele vermeliyiz” dedi.

Van 1 No’lu Şube’nin Şişli Öğretmenevi’nde yapılan olağanüstü kongresinde konuşan Latif Selvi, demokratik işleyişin önemine dikkat çekerek, “Demokrasi kıvamını buldukça, özgürlük alanları genişleyecek, sivil irade güçlenecektir. Bizler, Eğitim-Bir-Sen olarak, demokratik kuralları en iyi şekilde işletmeye çalışıyoruz. Bugün burada Şubemizin kongresini yapıyoruz. Bu işi, kırıp dökmeden, birbirini üzmeden yapmak önemlidir. Bu olgunluk ve tecrübe teşkilatımızda fazlasıyla mevcuttur” şeklinde konuştu.

Konuşmasında sendikal hareketlerin önemine değinen Selvi, eğitim ve çalışma hayatının önemli olduğunu kaydederek, “Hem eğitim hem de çalışma hayatı söz konusu olduğu zaman toplumun nabzının attığı, önemli bir faaliyet alanından bahsetmiş oluruz. Bu anlamda eğitim ve çalışma hayatının temel dinamiğini oluşturan çalışanların temsilcileri sendikalar da aynı oranda önemli ve kıymetlidir. Görev ve sorumlulukları da aynı şekilde kıymetli kılmaktadır” diye konuştu.



 

Bir yandan sefa, diğer yandan sefalet varsa, adil paylaşım yok demektir

Emek ve eğitim hayatında farklı bir soluk olmak için bir araya geldiklerini belirten Selvi, şunları söyledi:

“Eğitim-Bir-Sen olarak, birkaç güzel adamın fitilini ateşlediği bir dinamiğin mensubuyuz. Emek mücadelesi insanlık tarihi kadar eskidir. Eğer siz insan ve yaşamdan bahsediyorsanız, çalışanın alın teri diye bir şeyi mutlaka gündeminize almak zorundasınız. Allah’ın verdiği nimetleri yine Allah’ın yarattığı insanlığın hizmetine adil bir şekilde sunmak için emek ile ilgili bir düzenlemeyi mutlaka yapmak zorundasınız. Bir taraftan sefa, diğer taraftan sefalet varsa; bir yandan yokluk, bir yandan aşırı bir tüketim varsa, bunlar adil paylaşımın olmadığındandır. Bunun için çaba harcamazsak, mücadele vermezsek, adaletsizlik sürgit devam eder. Sendika olarak, adil paylaşım ve insanca bir hayat için mücadelemizi devam ettiriyoruz. Çalışma hayatının işverenlerin inisiyatiflerine terk edildiği yerde adaleti temin etmek mümkün değildir. Bu tecrübelerle ortaya çıkmıştır. Çalışanların üzerinde kendi siyasal kazanımlarını elde etmelerine rağmen onların hayatında eşitlik gibi taahhüdü yerine getirmemiş olanların da vereceği bir şey yoktur. Özü itibarıyla onlar modernizmin inşa ettiği dönemde materyalist temelde kurulmuş yapılardır, bunun için üretemediler. İnsan Allah’ın kendisine ihsan ettiği üstün vasfı yine o yüce değerler ışığında yeniden tarif etmek suretiyle çalışma hayatında yeni bir paradigma inşa etmek durumundadır. Bu sorumluluk özellikle bizlerin omuzlarındadır.”

 

Başkan adayları Süleyman Şakar ve Osman Ayşin’in konuşmalarının ardından yapılan seçim sonucuna göre Osman Ayşin’in listesi kazandı. Buna göre Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Osman Ayşin (Şube Başkanı), Naci Dündar (Başkan Vekili), Şahin Özel (Başkan Yardımcısı), Mikail Diler (Başkan Yardımcısı), Abdurrahman Baycan (Başkan Yardımcısı), Mehmet Ali Uca (Başkan Yardımcısı), Burhan Kırıcı (Başkan Yardımcısı). 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen