Haber
2011-01-05 06:22:19
Demokrasi Milletle Barisik Hale Geldi

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, 2010 yilinin yeni Türkiye’nin miladi oldugunu ve demokrasinin milletle barisik hale geldigini söyledi.

 

Adiyaman Bozdogan Otel’de düzenlenen basin toplanti- sinda konusan Ahmet Gün- dogdu, yeni Anayasa için el birligiyle çalismak zorunda olduklarini ifade ederek, yapilacak degisikliklerin önemini anlatti.

 

Avrupa ülkelerinin yüzde 85’inde toplu sözlesme, yüzde 55’inde toplu sözlesme ve grev hakki oldugunu belirten Gündogdu, 12 Eylül referandumunda toplu sözlesme hakkina kavusmalarini çok önemsediklerini vurguladi.

 

Simdi önlerinde bir Anayasa degisikligi bulunduguna isaret eden Ahmet Gündogdu, “Bu paketin onlarca eksigi var, ama bu paket bugüne kadar ‘anayasayi sadece darbeler yapar’ anlayisindan kurtulma firsatidir ve ‘millet anayasasini yapar’ anlayisinin hakim olma firsatidir’ dedi.

 

Türkiye’de Anayasa’nin degistirilmesi için milletin iradesine saygi gösterilmesi gerektigini dile getiren Gündogdu, 12 Haziran’da yapilacak genel seçim öncesinde sendikalara, ‘Gelin bundan sonra 73 milyonu kucaklayacak, kusatacak; basta devlet tanimi olmak üzere bu devletin vatandasini tanimlayan degil, vatandasini taniyan devlet olmasini saglayan bir Anayasa isteyelim’ çagrisinda bulundu.

 

Basörtüsü yasaginin bir an önce yeni Anayasa ile çözümlenmesi gerektigini söyleyen Gündogdu, söyle konustu:

“Bugün yüzde 99’u Hiristiyan olan Belçika’da, ‘haddini bildirdigimiz’ Merve Kavakçi ayakta alkislaniyorsa, artik basörtüsü yasaginin Meclis’te, üniversitelerde ve devlet dairelerinde konusuluyor olmamasi lazim. Yeni Anayasa’da olmazsa olmaz gördügümüz temel degisimleri el birligi ile herkesin katkisiyla yeniden düzenlememiz gerekmektedir.”

 

2010 yilini sendikacilik adina büyük bir kazançla tamamladiklarini belirten Gündogdu, 2011 yilina ise beklentilerini artirarak giris yaptiklarini, sendikacilik ve Türkiye adina umutlarinin tazelendigini ifade etti.

 

2010 yilinin Türkiye için çok önemli bir yil olduguna dikkat çeken Ahmet Gündogdu, 2010 yilinin milat oldugunu ve eski Türkiye ile yeni Türkiye arasindaki en büyük farkin, demokrasinin seffaflasmasi oldugunu kaydetti.

 

Demokrasinin milletle barisik hale geldigini anlatan Gündogdu, 12 Eylül 2010 tarihinin egemenligin kayitsiz sartsiz milletin elinde oldugunun bir göstergesi oldugunu söyledi.

 

Sendika olarak milletin sesi olmaya gayret gösterdiklerini ve kurulus amaçlarinin bu oldugunu vurgulayan Gündogdu, “Mevcut Anayasa’nin bazi mevzuat kirlerinden arinmasi gerekiyor. EMASYA Protokolü’nün kalkmasi bir arinmadir, Basbakanlik Takip Kurulu’nun kalkmis olmasi bir arinmadir ama maalesef 61 model TSK Iç Hizmet Kanunu’nda Cumhuriyeti koruma görevi askere verilmistir. Dünyanin hiçbir ülkesinde böyle bir sey yoktur. Cumhuriyeti, cumhur korur. Polis ve asker iç ve dis güvenlikten sorumludur. Bunun da kaldirilmasi gerekir” seklinde konustu.

 

Toplantiya, Memur-Sen Adiyaman Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Gaffari Izci, Memur-Sen’e bagli sendikalarin baskanlari ve yöneticileri de katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen