Haber
2014-11-10 06:51:56
Demokrasi, Özlük ve Özgürlük Mücadelemiz Sürecek

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntılardan kurtarılması, üyelerinin sosyal ve meslekî gelişimlerini sağlamanın yanı sıra Türkiye’nin daha demokratik, özgürlüklerin daha fazla yaşanabildiği bir ülke haline dönüştürülmesini sağlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

 

Esat Tektaş, Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 No’lu Şube ile Ordu Şubesi’nin olağan genel kurullarına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.



 

Kolay olanı değil, doğru olanı, çalışanların ve milletin yararına olanı yapmaya çalıştıklarını kaydeden Tektaş, “Yapılanlarla yetinmiyoruz, daha yapılması gereken çok iş olduğunu biliyoruz. Çalışanların hakkını, hukukunu korumaya, eğitim çalışanlarına özel kazanımlar üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Sendika olarak bütün gayretlerinin; eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntılardan arındırılması, üyelerinin sosyal ve meslekî gelişimlerini sağlamanın yanı sıra Türkiye’nin daha demokratik, özgürlüklerin daha fazla yaşanabildiği bir ülke haline dönüştürülmesini sağlamak için yoğun çaba sarf etmek olduğunu belirten Tektaş, şöyle konuştu:



 

“Biliyoruz ki, üyelerinin ortak sorunlarına ve gereksinimlerine öncelik tanımayan hiçbir örgütlenme başarılı olamaz. Sendikacılığı hak arama davası olarak gören, darbesiz bir Türkiye özlemi çeken, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe önem veren Eğitim-Bir-Sen/Memur-Sen, siyasal seçenekleri ne olursa olsun, bütün kamu çalışanlarının çözüm bekleyen yığınla ortak sorunlarına, beklentilerine odaklanmış, bunların çözümü için üstün gayret göstermektedir, göstermeye de devam edecektir.”

 

Üyelerinin ve ülke insanının menfaatlerini düşünen, özlük ve özgürlük eksenli yeni bir bakış açısıyla sendikacılığı kavga zemininden hizmet zeminine çektiklerini ifade eden Tektaş, Eğitimciye yakışır bir üslupla demokratik taleplerini ve haklarını dile getirdiklerini vurguladı.




 

Mescid-i Aksa’yı Kirletenleri Lanetliyorum

 

Konuşmasında, terörist devlet İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısını sert bir dille kınayan Esat Tektaş, “İsrail askerleri, beyinleri, ahlak ve anlayışları gibi kirli olan ayaklarıyla Mescid-i Aksa’nın mihrabını kirletmeye kalkışmıştır. Bu işgali, bu edepsizliği, bu aşağılık anlayışı nefretle ve lanetle kınıyorum. Bu hal, cami duvarını kirletmeden öte bir haldir. Çünkü Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi, ortak mabedidir. Bu duruma hiçbir Müslüman duyarsız kalamaz, kalmayacak, kalmayacağız” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, daha sonra Giresun şubemizi ziyaret etti.



 

Konuşmalardan sonra yapılan seçimlerde Nejdet Güneysu Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 No’lu şube başkanlığına yeniden seçilirken, yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı: Mustafa Çelebi (Başkan Vekili), Behzat Kahveci (Başkan Yardımcısı), Hacı Murat Tozlu (Başkan Yardımcısı) Erhan Akdeniz (Başkan Yardımcısı) Kazım Aygün (Başkan Yardımcısı) Mustafa Gram (Başkan Yardımcısı).



 

İsmail Çelenk başkanlığındaki Ordu Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Hasan Bölük, Resul Kuvancı, Turgay Türkmen, Murat Çelenk, Tuncay Zorba ve Erkut Şahin. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen