Haber
2010-03-13 06:20:40
Demokrasinin Önü Engellerle Dolu

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, demokratiklesmenin önünün yargi kararlari ve darbe planlariyla kesilmeye çalisildigini söyledi.

 

Memur-Sen Konya Il Tem- silciligi tarafindan Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen SBN tanitim toplantisinda konusan Ahmet Gündogdu, islak imza, balyoz planlari, irtica ile mücadele planlari adi altinda gerçeklestirilmek istenenlerin demokrasiyi islatmaktan baska bir anlam içermedigini ifade ederek, bunlari gerçeklestirmek isteyenlerin hesap verir konumda olmasinin, gelinen süreç açisindan önemli olduguna dikkat çekti.

 

“Dünyanin hiçbir çagdas ülkesinde askerin görevi, cumhuru, cumhuriyeti korumak degildir” diyen Gündogdu, Türkiye’de cumhura güvenilmedigi için, Cumhuriyeti cumhurdan koruma vazifesi edinenler oldugunu dile getirdi.

 

Anayasa’nin geçici 15. maddesinin darbeleri ve darbecileri korudugunu kaydeden Gündogdu, “Siz darbe yapanlari korudukça, darbe girisimleri elbette olacaktir. Önce darbeleri ve darbecileri koruyan bu madde kaldirilmali; darbe özlemi içinde bulunanlar, rüyasini bile görememelidir” seklinde konustu.

 

Yasama, yürütme ve yarginin birbirinin alanina girmemesi gerektigini belirten Gündogdu, bugün yarginin hayatin bütün alanini kontrol altina alma girisiminde oldugunu ifade etti. Danistay’in, YÖK kararlari ve ulasim zamlarina yönelik kararlariyla, Anayasa Mahkemesi’nin 411 oyla kabul edilen Anayasa degisikligi paketini reddetmesinin, yarginin müdahale alanini gözler önüne serdigini vurgulayan Ahmet Gündogdu, “Demokratik devlet istiyoruz, yargiçlar devleti istemiyoruz. Adamina göre karar veren bir sistem istemiyoruz” dedi.

 

Hükümete de çagrida bulunan Gündogdu, söyle konustu: “Darbe korkusu ve rüyasi görmek istemiyorsaniz, millet adina size verilen yetkiyle yeni demokratik bir anayasa yapin. Ülkeyi EMASYA’dan kurtardiginiz gibi, darbe ve darbecileri koruyan maddeleri de degistirin. Yargi reformunu içeren degisiklikler yapin.”

 

Kamu Çalisanlari Hak Ettigini Alamadi

Içinde bulundugumuz ekonomik kriz sebebiyle, kamu çalisanlarinin hak ettigi ücreti alamadigini anlatan Gündogdu, issizligin de bunun bir sonucu olduguna isaret etti. Birilerinin terörü meslek ve is edindigini dile getiren Gündogdu, terör batakliginin kurutulmasini, yönünü Imrali’dan yana dönenlerin muhatap alinmadan çözüm üretilmesini istedi.

 

Anadilin ögretilmesi, ancak egitim dili olmamasi gerektigi yönündeki görüsünü tekrarlayan Gündogdu, gözbebeklerinin renginin farkli olmasina karsin, gözyaslarinin renginin ayni oldugunu kaydederek, Çanakkale Ruhu’yla ülke meselelerine sahip çikilarak, çözüm önerileri getirilmesi gerektigini vurguladi. Terörün her türlüsüne siddetle karsi olduklarini bildiren Gündogdu, sorunlarin çözümüne paydas bir yaklasim sergilediklerini söyledi.

 

Grevli Toplu Sözlesme ve Siyaset Yasaginin Kaldirilmasini Istiyoruz

Gelinen nokta itibariyle toplu sözlesme ve grev hakkiyla memurlara siyaset yasaginin kaldirilmasini isteyen Gündogdu, “Ambar dolu ise, istedigimizi aliyoruz; yok ise, alamiyoruz. Rica ediyoruz. Uzlasamayinca, Uzlastirma Kurulu’na gidiyoruz. Ancak bu kurulun verdigi kararlar da baglayici degil ve Bakanlar Kurulu ne derse, o oluyor. Bu sebeple toplu sözlesme ve grev hakki olmazsa olmazlarimizdandir. Hükümetin her türlü açilimini destekledigimizi belirtirken, memur açiliminin kaçinilmaz oldugu da görülmelidir” diye konustu.

 

SBN Anlasmasiyla Büyük Avantajlar Sagladik

Memur-Sen’in üyeleri için Sekerbank, SBN ve Grup Marmara Sigorta ile yaptigi anlasmanin büyük avantajlar getirdigini anlatan Gündogdu, Memur-Sen üyelerinin grup ferdi kaza sigortasi ile vefat ve sürekli engellilik halinde 15 bin TL’lik teminat altina alindigini, Sekerbank Ailem Kredi Karti alinmasi ve bu kartla bir hizmet alimi gerçeklestirilmesi halinde, bu rakamin 55 bin TL’ye kadar çiktigini bildirdi.

 

Ömrü uzatmanin mümkün olmadigini, ancak aciyi paylasmak için ellerinden geleni yaptiklarini belirten Gündogdu, üyelerinin haklarini lafla degil, icraatla koruduklarini ve onlar adina kazanimlar sagladiklarini kaydetti.

 

Selvi: Çözüm Üretiyoruz

Toplantinin açilisinda konusan Memur-Sen Konya Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Latif Selvi de, üyelerin ekonomik haklarinin yaninda özel hayatlarinda da kolayliklar sunan bir anlasma yapildigini söyledi. Sekerbank, SBN ve Grup Marmara ile yapilan anlasmanin birçok avantajlar getirdigini dile getiren Selvi, sendikaciligi sözde yapmadiklarini, icraatlarinin ortada oldugunu vurguladi.

 

Memur-Sen’le Isbirligi Yapmaktan Mutluyuz

Sekerbank Orta Anadolu Bölgesi uzmanlarindan Kurtar Ilhan ise, anlasmanin içerigi ile ilgili bir sunum gerçeklestirdi. Ilhan, teknik hazirliklarin tamamlanmasi ile bire bir görüsmelerin baslayacagini ifade ederek, “Memur-Sen üyeleri için bir web sitesi olusturuluyor. Özel kredi kartlari hazirlaniyor. Indirim ve avantajlar bu kartlar araciligi ile saglanacak. Sekerbank Ailem Kredi Karti için kart ücreti de alinmayacak” seklinde konustu.

 

Toplantiya, Ahmet Gündogdu’nun yanisira, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Egitim ve Dis Iliskiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Kültür Memur-Sen Genel Baskani Galip Yildirim, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Diyanet-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Güldemir ve çok sayida davetli katildi.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen