Haber
2010-09-06 07:21:44
Demokrasinin Tuzu, 12 Eylül’de Eklenecek

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, demokrasinin tuzunun eksik oldugunu ifade ederek, “12 Eylül’de demokrasinin tuzunu tamamlayin” dedi.

 

Gündogdu, Çankiri Subemiz tarafindan düzenlenen iftar yemegine katildi. Çankiri Büyük Otel’de gerçeklestirilen iftar programina, Ahmet Gündogdu’nun yani sira, AK Parti Çankiri Milletvekili Suat Kiniklioglu, Çankiri Belediye Baskani Irfan Dinç, AK Parti Il Baskani Idris Sahin, Memur-Sen Genel Teskilatlandirma Sekreteri Hüseyin Çumak, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Memur-Sen Çankiri Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Turgut Ünal ve üyelerimiz katildi.

 

Programda konusan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, kritik günlerden geçildigini belirterek, “Onlarca yil basbakanlari Genelkurmay baskanlarinin yönettigi bir ülkede yasadik. Bu sene Genelkurmay baskanlarinin Basbakan’a bagli oldugunu gördük. Insallah 12 Eylül’den sonra, Genelkurmay Baskani’nin Milli Savunma Bakani’na bagli oldugunu da görecegiz” seklinde konustu.

 

Memur-Sen’in ‘evet’ demek için birçok gerekçesi oldugunu dile getiren Gündogdu, “Bu pakette lüzumsuz hiçbir sey yok. Bu paketteki her madde demokrasinin bir eksigini kapatiyor. Memurlara birçok hak veriyor. Pozitif ayrimciliklar veriyor. Bu nedenle bu pakete ‘evet’ diyoruz” diye konustu.

 

Türkiye’nin demokratiklesmesi için paketin önemli oldugunu anlatan Gündogdu, “Türkiye’nin dünya demokrasilerindeki yerine baktigimizda, ikinci ligde oldugunu görüyoruz. Insallah 12 Eylül’de bu paketle birinci lige çikacagiz. Anayasanin tüm eksiklerini gideren bir degisiklikle de süper lige çikacagiz” ifadelerini kullandi.

 

AK Parti Çankiri Milletvekili Suat Kiniklioglu ise, Memur-Sen’in önemli bir görev ifa ettigini belirterek, böyle bir camia ile birlikte olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Uzun bir zamandir referanduma yönelik yogun bir çalisma içerisinde olduklarini bildiren Kiniklioglu, Memur-Sen camiasinin referandumun önemini bilerek, ‘evet’ diyecek olmasinin önemine dikkat çekti.

 

Iftar programinin açilisinda konusan Memur-Sen Çankiri Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Turgut Ünal, “Sendikaciligin sadece ücret sendikaciligi olmadigini, bunun yaninda hizmet sendikaciligi,  akademik  sendikacilik yapilmasi gerektigini göstermekteyiz” dedi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen